Salesforce offentliggör att bolaget slutfört förvärvet av amerikanska Vlocity, en viktig milstolpe på tillväxtresan framåt.

Vlocity är byggt inom Salesforces plattform och är idag den ledande leverantören av branschspecifik moln- och mobilmjukvara för några av världens största företag inom kommunikation, underhållning, energi, infrastruktur, försäkring, hälsa och offentliga verksamheter.

Salesforce offentliggör att bolaget slutfört förvärvet av amerikanska Vlocity, en viktig milstolpe på tillväxtresan framåt. 1På den svenska marknaden har Vlocity stora kunder inom flera områden, exempelvis Telia och Tre inom telekom. I och med förvärvet lanserar Salesforce en ny division under namnet Salesforce Industries.

”Samtidigt som Vlocity blir en del av Salesforce Industries så kommer vi att vara en större grupp inom Salesforce som fokuserar på att utveckla de skarpaste branschspecifika digitala lösningarna. Detta kommer stärka kundernas digitala förmåga och hjälpa dem att arbeta på nya sätt”, säger David Schaimer, ny vd för Salesforce Industries.

Företag i alla branscher ställs inför kritiska vägval i den digitala transformationen. Många accelererar sina planer på att ställa om till digitalt först, med arbete från olika platser och miljöer. Med kombinationen Salesforce Customer 360 och Vlocity får våra kunder de mest avancerade lösningarna för att förverkliga den digitala transformationen, samt expertis som skräddarsys för företagets särskilda behov.

David Schaimer, grundare och vd på Vlocity kommer att leda divisionen Salesforce Industries. Han är en otroligt uppskattad ledare med årtiondens erfarenhet av att bygga upp branschspecifika produkt- och tjänsteerbjudanden, precis som han utvecklat Vlocity.

Vi på Salesforce är otroligt exalterade över framtiden och utsikterna för Industries-divisionen. Med David Schaimer och hans team ombord ska Salesforce leverera ett ännu starkare erbjudande till kunder med specifika behov, när de behöver det som mest.