Samarbetet mellan verksamheten, utvecklarna och IT måste stärkas
Hem Nyheter Samarbetet mellan verksamheten, utvecklarna och IT måste stärkas

Samarbetet mellan verksamheten, utvecklarna och IT måste stärkas

Publicerat av: Redaktionen

Tidigare i år uppgav tre fjärdedelar av IT-cheferna som vi frågade att modernisering av applikationer är högsta prioritet.

Samarbetet mellan verksamheten, utvecklarna och IT måste stärkas

Claes Sandahl, Manager System Engineering, VMware

Samtidigt uppgav nästan 48 procent av tillfrågade i ledningsgrupper att de inte gjort några förbättringar av sina applikationer det senaste året.

Frågan är varför det finns en konflikt mellan vad man vill uppnå och vad man faktiskt uppnår. Ofta rör det sig om risker för verksamhetens drift kombinerat med kostnader för anpassningarna. Dessutom gör komplex arkitektur och inkonsekventa tillvägagångssätt att det är svårt att skapa, driva, hantera och skydda applikationerna.

Detta tillvägagångssätt är dock inte hållbart. IDC förutspår att nästan två tredjedelar av företagen år 2025 kommer att vara mjukvaruproducenter. 90 procent av applikationerna kommer vara ”cloud native”, det vill säga utvecklade för molnet, och det kommer finnas 1,6 gånger fler utvecklare än idag. Även användningen av containers kommer öka och enligt Gartner kommer 80 procent av mjukvaruleverantörerna att erbjuda programvara i containers till 2025. Det är en ökning med 70 procentenheter jämfört med idag och det är Kubernetes som driver denna förändring.

Frågan är dock var vi är idag, om företag inser fördelarna med Kubernetes och hur vi och våra partner kan hjälpa dem. Några av fördelarna är förbättrad användarupplevelse, enklare säkerhetshantering och möjligheter att använda molnet för att driva innovation. Samtidigt finns det utmaningar. Vi ser hur IT-team tvingas bygga om applikationer, samtidigt som det är stor press på att leverera snabbare parallellt med att säkerhetsriskerna ökar. Dessutom finns det en komplexitet i att föra samman en applikation med den rätta infrastrukturen. Men det är också här möjligheterna finns och det handlar om att adressera problemen på både applikations- och infrastrukturnivå, vilket tekniken med Kubernetes och VMware Tanzu möjliggör.

Nedan är några av de främsta fördelarna med Kubernetes:

  1. För samman olika intressenter och underlätta beslutsfattandet med en enda källa i datastrukturen. Detta skapar en centraliserad överblick och enklare hantering vilket i slutänden leder till ett bättre beslutsfattande eftersom utvecklarna kan övervaka produktionen och användningen av applikationerna.
  2. Säkerställer en pålitlig kommunikation i molnet utan möjlighet att ändra kod. I takt med att användningen av applikationer ökar så blir också företagens attackytor fler, samtidigt som fler tjänster måste underhållas. Därför är säkerheten och underhållet helt grundläggande för att lyckas.
  3. Producerar mer programvara snabbare. Vägen till produktion består av olika delar och utvecklare måste navigera en rad överväganden för att få ut sin kod. Detta saktar dock ner utvecklingen och därför krävs en integrerad och automatiserad lösning som snabbar på och tar hänsyn till alla krav som finns för att produktionen ska kunna ske så snabbt och säkert som möjligt.

Trots detta har flera verksamheter lager av manuella processer för att minimera risker och säkerställa regelefterlevnad. Det i sig kan medföra risker, samtidigt som det gör lanseringar av applikationer trögare. Dessutom blir moderniseringen av applikationer en utmaning då det råder brist på kunskap om molnet och annan expertis i många verksamheter. Hemligheten är att göra det så enkelt som möjligt att driva digital transformation och det är självklart så att olika verksamheter är olika redo för Kubernetes. Men det handlar också om att vara förberedd när tiden är rätt så att det då är enkelt att implementera, skala och leverera.

På VMware är vi redo genom vår Tanzu-strategi som kopplar samman Kubernetes till mer än 70 miljoner workloads som körs på vSphere, och det är också här våra viktiga partner kommer in. Det är tillsammans med våra partner som vi kan ge teknisk expertis och råd för att hjälpa verksamheter att effektivisera sitt arbete med modernisering av applikationer. På så sätt minimeras risken för konflikt mellan vad man vill uppnå och vad man faktiskt uppnår.

Claes Sandahl, Manager System Engineering, VMware

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>