Samhall moderniserar HR-arbetet med molnlösning från SAP
Hem NyheterFöretagsnyheter Samhall är ett unikt företag som moderniserar HR-arbetet med molnlösning från SAP

Samhall är ett unikt företag som moderniserar HR-arbetet med molnlösning från SAP

Publicerat av: Redaktionen

Samhall är ett unikt företag som har ett uppdrag att utveckla medarbetare med funktionsnedsättning genom arbete.

HR-processerna har ett stort fokus och ställer krav på ett effektivt och användarvänligt systemstöd.

Efter en omfattande utvärdering föll valet på SAP:s molnbaserade HR-lösning SuccessFactors som i dag används av 800 chefer.

– Vi är mitt inne i en digitaliseringsresa som berör alla områden inom företaget, allt från HR till affärs- och ekonomifunktionen. Vi visste att vi levde i en gammal systemlösning och behövde ett modernt systemstöd för allt som vi ville åstadkomma, säger Ulrika Henningsson, HR-strateg och projektägare på Samhall.

Samhall moderniserar HR-arbetet med molnlösning från SAPSamhall ägs av staten och omsätter cirka nio miljarder kronor varje år. Huvuduppdraget är att skapa jobb åt personer med funktionsnedsättning och ge dem en plats på den ordinarie arbetsmarknaden. Målet är att 1 500 medarbetare varje år ska gå vidare till nya jobb hos andra arbetsgivare.

– Med SAP SuccessFactors har vi fått en lösning som stöder huvudprocessen men också flera centrala HR-processer på Samhall. Det är en molnlösning som också gör att man kan jobba på distans – det kunde man inte tidigare, berättar Anja Gingnell, Knowit-konsult och projektledare.

SAP SuccessFactors är en heltäckande och molnbaserad HCM-lösning (Human Capital Management). Den är utformad efter medarbetarnas upplevelser, dvs vad de behöver, hur de arbetar och vad som motiverar dem.

Den nya HR-lösningen används nu av 800 första linjens chefer på Samhall och målet är att digitalisera ännu fler processer.

– Vi har sjösatt ett vardagsnära system som fungerat från första dagen. Men vi är inte framme på vår digitaliseringsresa – den har bara börjat, säger Ulrika Henningsson.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>