Samsung Chromebook 2 lyfter Google-konceptet

Samsungs nya Chromebook 2 har vassare bildskärm och kamera jämfört med den tidigare modellen. Dessutom är maskinen riktigt snygg. Säljpotentialen torde vara hög – i synnerhet om du har kunder inom utbildningssektorn.

Samsung Chromebook 2

Nu presenterar Samsung uppföljaren till Chromebook. De nya modellerna i serien Chromebook 2 lanseras i storlekarna 11,6 och 13,3 tum och finns i färgerna svart, vit och silver. Den större modellen har utrustats med en skärm med full HD-upplösning och de nya modellerna har förbättrad prestanda och ökad batteritid jämfört med den förra modellen.

Chromebook har alltid varit ledande när det gäller pris. Nu kan vi även mäta oss prestandamässigt med traditionella laptops, säger Jonny Eriksson, Samsungs produktchef för Chromebook i ett pressmeddelande.

Startar på mindre än en sekund

Chromebook 2 startar på mindre än tio sekunder och från viloläge på under en sekund. Med en batteritid på upp till 8,5 timmar kan Chromebook 2 användas en hel skol- eller arbetsdag på en enda laddning, skriver Samsung i ett pressmeddelande. De hävdar också att den uppdaterade kameran gör upplevelsen vid videokonferenser ännu bättre än med den tidigare modellen.

Chromebook snabbt blivit en populär plattform i synnerhet inom utbildningssektorn, både bland elever och lärare. Flera gymnasieskolor har attraherats av enkelheten och den lägre kostnad det innebär jämfört med en traditionell bärbar dator, bland annat ett drygt tiotal skolor i Jensen Educations regi, Kunskapsskolan-skolor och Nacka Gymnasium. En lärare på en skola i Sollentuna kommun har berättat för IT-Kanalen hur de övergav Linux-datorer till förmån för Chromebook, vilket han beskriver som en lättnad både för honom och för eleverna. Ett uttalande som Samsung torde välkomna i det här sammanhanget.

– För svenska skolor har Chromebook varit revolutionerande. Kanske främst för att den totala kostnaden är så låg jämfört med andra befintliga system. Det gör att så gott som alla elever kan ha en egen dator inom ramen för skolans budget, säger Fredrik Pantzar på Samsung, försäljningsansvarig mot företag och organisationer.

I USA stod för övrigt Chromebook-datorer för över en femtedel av all bärbarförsäljning förra året fram till och med november, enligt Computerworld.

De nya modellerna från Samsung når kanalen under april, för att finnas i svenska butiker i början av maj. Den svarta och vita modellen på 11,6 tum har ett rekommenderat slutkundspris på 3 300 kronor. Modellen i silver med Full HD-skärm på 13,3 tum har ett rekommenderat butikspris på 4 000 kronor.

[new_royalslider id=”8″]

 

Post Comment