Samsung gör (nästan) total make over med nya Galaxy

Med nya telefonen Samsung Galaxy Alpha lyfter tillverkaren formen till en nivå de inte tidigare varit på. Men luren är enklare än Galaxy S5 samtidigt som prispunkten ligger på samma nivå.

Samsung Galaxy Alpha
Samsung Galaxy Alpha.

De har beskyllts för att vara fula. Eller i vart fall plastiga och med en “billig” känsla. Nu ska det bli ändring på det, hoppas Samsung. I dag presenterar de nya Galaxy Alpha, som även om det ser ut som ett flaggskepp kanske inte riktigt lever upp till epitetet.

Den mest uppenbara skillnaden mot Samsung tidigare designspråk är metallramen som ger apparaten en mer exklusiv framtoning. Telefonen är också tunnare, 6,7 mm mot 8,1 mm för S5, vilket ytterligare bidrar till intrycket. Däremot är baksidan fortfarande av plast, vilket gör att telefonen förmodligen får svårt att placera sig högst upp på premiumstegen.

Dessutom är det en aningen enklare lur än det odiskutabla flaggskeppet, Galaxy S5. Bland annat är skärmen mindre (4,7 tum mot 5,1 tum) och det saknas plats för extra minneskort. Kameran har också lägre upplösning än i S5:an.

Men man kommer som bekant långt med design. Huruvida den här kan hjälpa att försvara Samsungs ledande ställning mot mindre, snabbväxande leverantörer som Huawei, LG och Lenovo återstår förstås att se.

Samsungs andra kvartal var försäljningsmässigt en  besvikelse, med ett rörelseresultat som sjönk med runt 25 procent mot Q2 2013. Företaget sa i samband med kvartalsrapporten att andra halvan av 2014 kommer att bli en utmaning.

Samsung Galaxy ALPHA beräknas finnas tillgänglig i butik den 12 september. Rekommenderat pris blir 5 900 kronor.

Fakta Samsung Galaxy ALPHA

Processor: Octa Core (Quad 1.8GHz + Quad 1.3GHz) -processor

Kameror: 12MP (bakre) + 2.1MP (främre)

Skärm: 4.7” HD Super AMOLED (1280 x 720)

Operativsystem: Android 4.4.4 (Kitkat)

Minne: RAM-minne på 2 GB och 32 GB internminne, ingen plats för SD-kort

Batteri: 1,860 mAh

Övrigt: Bluetooth, wifi 802.11 a/b/g/n/ac, USB NFC

Post Comment