SAP lanserar i dag Joule – en ny generativ AI-assistent
Hem NyheterTech News SAP lanserar i dag Joule – en ny generativ AI-assistent

SAP lanserar i dag Joule – en ny generativ AI-assistent

Publicerat av: Redaktionen

SAP lanserar i dag Joule, en ny generativ AI-assistent som bygger på naturligt språk och som helt kommer att förändra hur företag drivs.

Joule kommer att vara inbyggt i SAP:s portfölj av molnbaserade företagslösningar och leverera proaktiva och sammanfattande insikter från SAP:s hela lösningsportfölj och externa källor.

Den nya AI-assistenten gör att medarbetare kan arbeta snabbare och generera bättre affärsresultat på ett säkert sätt genom att komplexa nät av separerad företagsdata snabbt kan sorteras och sättas i rätt sammanhang.

– Vi har nästan 300 miljoner företagskunder runt om i världen som regelbundet använder SAP:s molnlösningar. Joule har förmågan att helt förändra hur företag och medarbetare kommer att arbeta, säger Christian Klein, CEO och styrelsemedlem i SAP.

– Joule bygger på SAP:s speciella förmåga att länka samman affärer och teknik. Det är en fortsättning på vårt relevanta, pålitliga och ansvarsfulla förhållningssätt till affärsdriven AI. Assistenten kommer att veta vad du menar – inte bara vad du säger, fortsätter Christian Klein.

SAP lanserar i dag Joule – en ny generativ AI-assistentJoule kommer att vara inbyggd i SAP-applikationer för allt från HR till finans, leveranskedjor, inköp och kundupplevelser, inklusive SAP Business Technology Platform. Att använda den kommer att vara som att fråga sin smartaste kollega om råd.

Medarbetare behöver bara ställa frågor eller beskriva ett problem som behöver lösas med vanliga ord. De får då tillbaka intelligenta svar utifrån stora mängder affärsdata, texter, bilder och andra insikter i SAP-systemen eller tredjepartskällor.

Som tillverkare kan du till exempel använda Joule för att bättre förstå hur försäljningen går. Joule kan identifiera områden som underpresterar, länka till data som visar problem med exempelvis leveranskedjan och sedan automatiskt ansluta till försörjningssystemet för att föreslå lämpliga åtgärder. Joule kommer kontinuerligt skapa nya scenarier för alla SAP-lösningar. Ett exempel är HR där den kan hjälpa till att skriva opartiska arbetsbeskrivningar och skapa relevanta intervjufrågor.

– Nu när generativ AI går vidare från den första hypen, börjar arbetet med att säkerställa mätbar avkastning på investeringen. SAP har insett att generativ AI så småningom kommer att bli en naturlig del av vardagen och har byggt en affärsassistent som fokuserar på att generera svar baserade på verkliga scenarier – och samtidigt sett till att få de nödvändiga skyddsräckena på plats, säger Phil Carter, Group Vice President, Worldwide Thought Leadership Research, IDC.

Joule kommer att vara tillgänglig med SAP SuccessFactors (HR) och SAP Start (central åtkomstpunkt för SAP:s molnlösningar) i november i år och med SAP S/4HANA Public Cloud Edition (ERP) i början av nästa år. Därefter följer SAP Customer Experience (kundupplevelser), SAP Ariba (inköp) och SAP Business Technology Platform (innovation) tillsammans med många andra uppdateringar i SAP:s portfölj som kommer att tillkännages vid SAP SuccessConnect den 2-4 oktober, SAP SpendConnect Live den 9-11 oktober, SAP Customer Experience Live den 25 oktober och SAP TechEd den 2-3 november.

Joule bygger på och förbättrar SAP:s befintliga Business AI-erbjudanden. Över 26 000 SAP-molnkunder har nu tillgång till SAP Business AI i flera scenarier och partnerlösningar. SAP:s övergripande strategi för att bygga ett framtida AI-ekosystem inkluderar direktinvesteringar som de som tillkännagavs i juli med Aleph Alpha, Anthropic och Cohere, såväl som partnerskap med bland annat Microsoft, Google Cloud och IBM som tillkännagavs i maj. Sapphire Ventures, ett globalt riskkapitalföretag för mjukvara, stöds av SAP och avsätter över 1 miljard USD för att finansiera AI-drivna startups.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00