Hem Nyheter SAP och Girteka Logistics digitaliserar transportindustrin

SAP och Girteka Logistics digitaliserar transportindustrin

Publicerat av: Redaktionen

SAP har inlett ett samarbete med Girteka Logistics, Europas största transportföretag inom kompletta laster (FTL – Full Truck Load).

SAP och Girteka Logistics digitaliserar transportindustrin 3Girteka Logistics vill digitalisera hela sin verksamhet som ett led i sin tillväxtplan för 2025 med hjälp av SAP:s tekniska plattform och branschanpassade lösning för transportföretag.

Samarbetet berör samtliga 18 000 anställda på Girteka Logistics i Europa och CIS-länderna. De nya digitala lösningarna omfattar bland annat finansiering, prissättning, kontrakt och orderhantering, underleverantörer, planering, lagerhantering, transportschemaläggning, lastmatchning samt kundservice och support.

Den standardiserade och helt integrerade lösningen kommer att förenkla och automatisera de komplexa logistikprocesserna – och öka noggrannheten och effektiviteten i Girteka Logistics transporttjänster.

– Våra kunder vill maximera sin avkastning på transportutgifterna genom att arbeta med större och mer avancerade logistikleverantörer. Girteka Logistics ökar därför takten för att möta den växande efterfrågan på hög transparens och effektivitet när det gäller att transportera stora mängder varor till konkurrenskraftiga priser. Samtidigt hjälper vi våra kunder att leverera en utmärkt upplevelse till sina slutkunder, säger Edvardas Liachovičius, CEO på Girteka Logistics.

– Girteka Logistics stöper om hela lastbilsbranschen. Med SAP som strategisk partner kan vi nu öka vår affärsproduktivitet och effektivisera våra interna processer, samtidigt som vi lägger grunden för en hög transportkvalitet till våra kunder. Tillsammans med SAP påskyndar vi digitaliseringsresan för hela transportbranschen, säger Martynas Sarapinas, CIO på Girteka Logistics.

– SAP vill utveckla logistikbranschen med hjälp av innovation och teknik och bli en katalysator för nya strategiska digitala transporttjänster i Europa. I upplevelseekonomin räcker det heller inte längre med att flytta saker från punkt A till punkt B. Där spelar transportföretagen en avgörande roll som dataintegratörer genom att koppla samman hela leveranskedjan, säger Brian Duffy, President EMEA North på SAP.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>