SAP och KMD hjälper nordiska företag med affärssystem i molnet
Hem NyheterMolntjänster SAP och KMD hjälper nordiska företag med affärssystem i molnet

SAP och KMD hjälper nordiska företag med affärssystem i molnet

Publicerat av: Redaktionen

SAP och KMD inleder ett nytt samarbete för att få ännu fler nordiska företag att välja affärssystem i molnet.

SAP och KMD hjälper nordiska företag med affärssystem i molnet 2KMD ska sprida SAP:s nya generation av affärssystem – SAP S/4 HANA Public Cloud – och kommer dessutom som första företag i Norden att själva använda molnplattformen internt för sina verksamheter i Danmark, Sverige och Norge.

Molnsatsningen bygger vidare på ett över 15 års långt samarbete mellan SAP och KMD. Helle Huss är chef för KMD Business och beskriver det nya partnerskapet:

– Det är en naturlig utveckling för ett IT-företag som KMD att använda den nya digitala plattformen internt i verksamheten. Liksom många andra företag arbetar vi med att digitalisera så många av våra interna processer som möjligt.

– Det minimerar de manuella processerna och frigör tid som vi kan använda till annat. Med den nya digitala plattformen får vi en gemensam samlingsplats för många lösningar och på så sätt ett enklare systemlandskap. Vi får också tillgång till de allra senaste systemen och funktioner med löpande uppdateringar flera gånger per år. Dessutom får vi själva erfarenheter som vi kan använda i vår rådgivning till kunder som också vill använda molnlösningar, säger Helle Huss.

På SAP märker man ett ökande intresse bland kunder och partner för molnlösningar och molnplattformar.

– För oss är SAP S/4 HANA Public Cloud nyckeln till framtiden – nästa generation av ett komplett och intelligent affärssystem i molnet. Integrerade digitala processer över hela verksamheten ger helt nya möjligheter för insikter, snabb analys och simulering av mycket stora datamängder. Att kunna fatta affärsbeslut som alltid baseras på uppdaterad information ökar medarbetarnas produktivitet och gör det möjlighet att driva företag och innovation på ett ännu mer effektivt sätt, säger Martin Schirmer, chef för SAP i Norden.

– Vi är glada att KMD med sin långa erfarenhet har valt att vara en spjutspets i utrullningen av SAP S/4 HANA Public Cloud, så att de kan sätta ytterligare tryck på de nordiska företagens digitala transformation, fortsätter Martin Schirmer.

KMD stärker sin profil mot privata företag

Det nya partnerskapet med SAP passar väl in i KMD:s strategiska satsning på att utvidga sin närvaro på företagsmarknaden. Enheten KMD Business levererar heltäckande lösningar och konsulttjänster till privata företag och under de senaste tre åren har de implementerat en rad lösningar som bygger på SAP:s minnesbaserade databasteknik HANA.

KMD Business är först ut med att använda S/4 HANA Public Cloud i Norden och certifieras samtidigt som SAP S/4HANA Cloud-partner.

Avtalet omfattar SAP S/4 HANA (molnbaserat affärssystem med HANA), SAP SuccessFactors (molnbaserade HR-lösningar), SAP Hybris (molnbaserade lösningar inom marknadsföring, försäljning, tjänster och e-handel), SAP Concur (molnbaserade lösningar för rese- och utläggshantering), SAP Cloud Platform och SAP Digital Boardroom (realtidsanalys och simulering av data).

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>