SAP utser Karima Johansson till ny nordisk kanalchef
Hem Nyheter SAP utser Karima Johansson till ny nordisk kanalchef

SAP utser Karima Johansson till ny nordisk kanalchef

Publicerat av: Redaktionen

[KVINNOR PÅ KANALEN] SAP har utsett Karima Grönborg Johansson, 47, till ny chef för SAP:s nordiska partnerkanal.

SAP utser Karima Johansson till ny nordisk kanalchef 1

Karima Johansson, Head of Nordic and Baltic Channel, SAP Svenska

Hon tillträdde på SAP Svenska den 17 september.

Som Head of Channel för Norden och Baltikum ansvarar Karima för SAP:s nordiska partner, från rekrytering och aktivering till försäljning och service. SAP har idag runt 190 partner i sitt ekosystem enbart i Norden, som adresserar olika kompetenser och kundbehov, däribland teknologipartner, mjukvarupartner, återförsäljare, implementerare och serviceleverantörer.

Karima har 20 års erfarenhet som affärsutvecklare och IT-konsult, både från eget företag och från ÅF, Acando och HiQ. Hon är erkänd expert på att utveckla nya affärsmodeller med hjälp av IT och få de olika verksamhetsområdena att arbeta mot ett gemensamt digitaliseringsmål.

– Jag ser som min främsta ambition att vässa hur SAP och partners gemensamt stöder företag i deras strävanden att bli intelligentare med allt från smart analys över sakernas internet till AI. Det finns idag ett stort och kontinuerligt behov av rådgivning hos företag vad gäller nya teknologier, men framförallt hur befintliga affärssystem kan vidareutvecklas i samverkan med dem. Det förutsätter att SAP och partner skapar en ännu tydligare gemensam agenda och framförallt tjänster, som hjälper verksamheter hitta, bygga och realisera nya värden snabbt och enkelt, säger Karima Johansson.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>