Satsning för fler tjejer till teknikbranschen

[KVINNOR PÅ KANALEN] ] Denna vecka drar ännu en omgång av den uppskattade sommarkursen ”Energi för tjejer” igång.

Satsning för fler tjejer till teknikbranschen 1Under en gratis utbildningsvecka med fokus på teknik och energi får 13 tjejer som gått ut årskurs åtta inblick i en spännande framtidsbransch.

Robotprogrammering, elsäkerhet och studiebesök på både Linnéuniversitetet och Sandviksverket är några av programpunkterna under veckan.

Tjejerna får bland annat lära sig hur avverkningsrester från skogarna blir till el och värme och vad de olika hastigheterna på Wexnets bredband innebär. De får även testa experiment i universitetets labb och se hur arbetet med elnätet fungerar bakom kulisserna.

– Vi vill ge fler tjejer chansen att upptäcka att teknik är kul och fullt av utmaningar. Genom den här veckan hoppas vi att tjejerna får inblick i en spännande framtidsbransch och får intresse för en framtida karriär inom energi och teknik, säger Malin Lundmark, personalutvecklare på Växjö Energi.

I den här omgången av ”Energi för tjejer” deltar 13 tjejer som ska börja nian till hösten. Den 14–18 augusti varvas teori med praktik och studiebesök. Målet är att visa deltagarna möjligheterna som finns i den bransch som vi på Växjö Energi verkar inom varje dag.