Scania och Snowflake skapar framtidens el-transporter
Hem NyheterFöretagsnyheter Scania och Snowflake skapar nu framtidens el-transporter

Scania och Snowflake skapar nu framtidens el-transporter

Publicerat av: Redaktionen

Svenska Scania har varit ett framgångsrikt bilföretag i över hundra år.

Men på senare år har man satsat stora resurser för att ställa om sin verksamhet i miljövänlig riktning, genom att i allt större utsträckning tillverka uppkopplade batteridrivna fordon.

För att klara av att hantera den datamängd som behövs för detta har man vänt sig till Snowflake.

En viktig del av Scanias miljövänliga omställning har gått ut på att skapa eldrivna självkörande fordon för gruvindustrin – vilka kommer att sänka gruvindustrins koldioxidutsläpp avsevärt.

Man spelar även en ledande roll i den paneuropeiska e-transportutvecklingen, som siktar på att med hjälp av el-kraftledningar kunna etablera en eldriven transport av varor över kontinenten.

Tack vare sitt arbete för en elektrifierad transportbransch belönades Scania nyligen för sjätte året i rad med branschens miljö-pris Green Truck Award. Omställningen har dock inte varit utan utmaningar.

Scania och Snowflake skapar framtidens el-transporterNär man först började sin hållbarhetsresa insåg man snart att det krävdes enorma datavolymer för att nå de mål man satt upp för företaget. Scanias egna data lakes var dock så tunga och svårhanterade att företagets utvecklare fick lägga alltför mycket resurser på att söka efter data i stället för att genomföra nödvändiga analyser.

Man beslutade sig därför för att bygga en AI-fabrik för att på bästa sätt kunna hantera sin data – och för att göra detta vände man sig till Snowflake.

Med hjälp av Snowflakes Snowpipe och tre AWS-produkter skapade man en pipeline som strömmar data från 600 000 uppkopplade fordon, vilka hanteras av Snowflakes elastiska performance engine , som kan skalas upp och ner efter behov för att analysera de enorma datavolymerna.

Tack vare denna infrastruktur kunde Scanias utvecklare lägga sina resurser på att utveckla de nya produkter och tjänster som nu gjort företaget till branschledare när det kommer till grön omställning.

– Snowflake har gett oss en ovärderlig hjälp, eftersom de möjliggjort en högre produktivitet. För att elektrifiera en fordonsflotta behövs enorma mängder data, som vi faktiskt har, men tidigare inte haft kapacitet att hantera och analysera. Med hjälp av Snowflake kan vi nu använda dessa data till att skapa en elektrifierad framtid för transportbranschen, säger Tomas Dersjö, Head of Data and Information Management, Scania.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>