Schibsted lagrar snabbare med Open Source och Conscia Netsafe
Hem Nyheter Schibsted lagrar snabbare med Open Source och Conscia Netsafe

Schibsted lagrar snabbare med Open Source och Conscia Netsafe

Publicerat av: Redaktionen

Sveriges ledande systemintegratör av Ciscolösningar Conscia Netsafe får leverera en ny lagringslösning till Schibsted.

Schibsted lagrar snabbare med Open Source och Conscia Netsafe 2Lösningen bygger på Red Hats Open Source-teknologi Gluster och Ciscos serverplattform UCS och sker i samverkan med Red Hat-specialisten Conoa. Den mjukvarudefinierade lösningen ger Schibsted en ökad flexibilitet och skalbarhet som möjliggör för utvecklarna att arbeta effektivare, DevOps. Lösningen kommer successivt att helt ersätta den gamla SAN-baserade miljön.

Det digitala mediebolaget Schibsted når halva Sveriges befolkning – varje dag – genom ett tiotal välkända varumärken. Inom koncernen är det företaget Enterprise Technology (E-Tech) som svarar för att de koncerngemensamma systemen fungerar och är konkurrenskraftiga, vare sig de levererar Aftonbladet, SvD, Blocket eller något annat.

Tidigare använde Schibsted E-Tech ett traditionellt datalagringsnät (SAN) med specifik hårdvara som sedan koppades till en virtuell servermiljö. Inför beslutet att förnya SAN:et utvärderade Schibsted E-Tech mjukvarudefinierade lösningar. Ett flertal leverantörer och tekniker jämfördes. Till slut vann en lösning baserad på Red Hats Open Source-teknologi Gluster och Ciscos UCS-serverplattform, där Conscia Netsafe står som leverantör av UCS och Red Hat-specialisten Conoa levererar Gluster.

Med denna lösning får Schibsted E-Tech en flexiblare hårdvaruplattform – en större mängd mindre och flexibla Cisco UCS-servrar istället för stora specialanpassade lagringsenheter. Här finns noder i olika kapacitetsklass, allt ifrån SSD-lagring till prisvärdare traditionell lagring utifrån åtkomstkraven.

Framför allt får man med Gluster ett virtualiseringslager ovanpå som utgår ännu mera från lagrade logiska objekt, och medger dramatiskt ökad flexibilitet och skalbarhet. Här kan Schibsteds utvecklare själva själva direkt få virtuella maskiner och lagringsresurser efter behov, så kallad DevOps. Som en öppen källkodslösning från Red Hat hålls licenskostnaderna nere med Gluster.

– Inom Schibsted måste vi kunna jobba agilt med utveckling i många leveransteam över flera system och företag, och mjukvarudefinierad lagring ger oss en ökad flexibilitet. Ciscos serverplattform UCS är användarvänlig och effektiv, och Conscia Netsafes expertis och serviceportal CNS har vi redan goda erfarenheter av sedan tidigare, säger Mathias Westerlund, Head of Datacenter på Schibsted Enterprise Technology.

– En mycket snabb digital utvecklings- och lanseringstakt är avgörande för Sveriges ledande digitala mediebolag, och vi är mycket stolta att få förtroendet att stötta Schibsted här nu både med nätverk och datacenterlösningar, säger Bengt Lundgren, VD för systemintegratören Conscia Netsafe.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>