Schneider Electric hjälper industrikoncernen Nexans digitalisera sina fabriker
Hem Nyheter Schneider Electric hjälper industrikoncernen Nexans digitalisera sina fabriker

Schneider Electric hjälper industrikoncernen Nexans digitalisera sina fabriker

Publicerat av: Redaktionen

Franskägda industrikoncernen Nexans, med över 27 000 anställda i 34 länder, producerar avancerade kabelsystem för energi- och dataöverföring inom bland annat byggnader, markanläggningar, högspänningsprojekt, datacenter och industri.

Schneider Electric hjälper industrikoncernen Nexans digitalisera sina fabriker

Företaget har inlett ett samarbete med Schneider Electric för att intensifiera digitaliseringen av sina fabriker.

Syftet är att effektivisera produktionen, förbättra tillgängligheten för kunderna, öka förutsägbarheten av nödvändigt underhåll och minska koldioxidutsläppen.

Genom samarbetet får Nexans en överblick över insamlad data som i sin tur ligger till grund för ökad effektivitet, säkerhet och flexibilitet. Satsningen ska också bidra till koncernens åtagande att uppnå koldioxidneutralitet till 2030.

har redan implementerat ett program för digital transformation på mer än 115 fabriker världen över. Med filosofin “think big, act small, scale fast” som utgångspunkt, uppnåddes goda resultat. Exempelvis minskade tiden som lades på underhåll med upp till 80 procent, tack vare implementation av förutsägbara underhållslösningar. Energikostnaderna sänktes med 15 procent. Nu tar man nästa steg och utökar samarbetet.

– Nexans har redan digitaliserat många områden, exempelvis använder vi 3D-printer, big data och virtual reality. Nu är det dags att ta den digitala resan till nästa nivå och dra nytta av fördelarna världen över, säger Christopher Guérin, CEO på Nexans. Partnerskapet med Schneider Electric gör att vi kan gå fortare framåt med möjligheterna inom industri 4.0 och nyttja teknik och kunskap om hållbarhet som gör att vi kan få till lösningar på alla våra fabriker och snabbare uppnå koldioxidneutralitet.

– Schneider Electric stödjer övergången till en mer elektrifierad och digitaliserad värld, som svar på klimatutmaningarna, säger Christel Heydemann, Executive Vice President, France Operations, Schneider Electric. Vi är stolta över att få vara Nexans digitala partner för en effektivare produktionskedja och ökad hållbarhet. Tack vare vår plattform EcoStruxure gör vi det möjligt för Nexans att fatta datadrivna beslut för förbättrade affärsresultat och för att påskynda resan mot koldioxidneutralitet.

Överskådlig data skapar nya förutsättningar

Industriell innovation består i dagsläget i stor utsträckning av kraftfull mjukvara för dataanalys, som ökar produktiviteten och hållbarheten i verksamheten. Schneider Electrics IoT-plattform EcoStruxureTM ger industriverksamheter en samlad bild av process- och driftsdata i realtid. Det skapar förutsättningar för att förbättra driftsprestandan och kvalitetskontrollerna, minska energi- och råvaruanvändningen och förbättra underhåll och lönsamhet.

Det nuvarande samarbetet mellan Nexans och Schneider Electric inleddes i oktober 2020 med en lokal diagnos av två pilotanläggningar i Europa, med fokus på övervakning av energianvändning och förutsägbart underhåll. Målet har varit att identifiera förbättringsmöjligheter som ska räkna hem investeringen på mindre än tre år. Inom pilotprogrammet har också Nexans nuvarande teknik för drift och information granskats, för att skapa det bästa systemet för implementation framåt.

Slutsatserna av resultatet från pilotanläggningarna kommer att användas för att utveckla en långsiktig plan för att ta den digitala omvandlingen till Nexans-fabriker över hela världen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>