Hem Nyheter Schneider Electric lanserar ny kategori av mjukvara för automatiseringssystem

Schneider Electric lanserar ny kategori av mjukvara för automatiseringssystem

Publicerat av: Redaktionen

Schneider Electric går i bräschen för en allmän tillämpning av standarder för öppen automatisering.

Schneider Electric lanserar ny kategori av mjukvara för automatiseringssystem 3Nu presenterar företaget sin vision för universell automatisering med lösningen EcoStruxure Automation Expert – en ny kategori mjukvara för industriella automatiseringssystem.

Industriell verksamhet genomgår en stor transformation. Framsteg inom maskininlärning, förstärkt verklighet (AR), realtidsanalys och IIoT möjliggör för industriföretag och tillverkare att uppfylla de krav som ställs i dagens digitala värld.

Stängda automatiserings-plattformar hämmar utvecklingen då de inte tillåter den bästa tekniken, innebär utmaningar för integration av tredjepartskomponenter och är dyra att uppgradera och underhålla.

Informationstekniken utgår idag från öppna plattformar och utvecklas snabbt, men samma sak kan inte sägas om industriell teknik. Industrin har drabbats av bristande anpassningsförmåga och interoperabilitet. Det hämmar innovation.

Schneider Electric anser att det är dags för modiga initiativ inom industriell automatisering och uppmanar användare, leverantörer, OEM, systemintegratörer och totalentreprenörer (EPC) inom hela branschen att implementera universell automatisering.

– På Schneider Electric har vi ett omfattande partnerekosystem som är oöverträffat både gällande IT- och OT-system. Med vår expertis och bredden i vårt erbjudande ger vi våra kunder fördelar som de inte kan få via våra konkurrenter, säger Jan Kaihøj, Vice President Industry Nordic Baltic och Sverige.

Universell automatisering

Universell automatisering är en värld av så kallad plug and produce, det vill säga snabbimplementerade programvarukomponenter, som bygger på IEC61499-standard som löser specifika kundproblem på ett beprövat sätt. Implementeringen av ett IEC61499-baserat standardiserat automatiseringsskikt ger obegränsade möjligheter för tillväxt och modernisering inom hela branschen.

Genom att utöka funktionerna i befintliga IEC61131-baserade system och införa en modell som liknar appbutiker för komponenter inom automatiseringsprogramvara, tror Schneider Electric att fler kommer kunna utvecklas i linje med den fjärde industriella revolutionen. När fördelarna blir uppenbara tror Schneider Electric att andra leverantörer kommer att implementera denna automatiseringsstrategi och att slutanvändarna dessutom kommer att kräva det från automatiseringsleverantörer och ekosystem.

EcoStruxure Automation Expert transformerar industriell verksamhet

Schneider Electrics lansering av EcoStruxure Automation Expert ligger i linje med den globala visionen för automatisering. Det första universella automatiseringserbjudandet som bygger på IEC61499-standarden innebär starten för en ny era av mjukvarucentrerad, interoperabel industriell automatisering.

– IT-branschen har insett fördelarna med öppna driftsplattformar, säger Peter Herweck, executive vice president industrial automation, Schneider Electric. Industriella automatiseringsmiljöer har gjort ett bra jobb med att leda industrin dit vi är idag, men de kan inte ge den smidighet och motståndskraft som behövs för modern industriell verksamhet. För att förverkliga löftet om den fjärde industriella revolutionen måste vi se över vår teknikmodell genom att öppna våra plattformar, koppla bort programvara från hårdvara och förbättra systemets smidighet och skalbarhet.

EcoStruxure Automation Expert är en ny kategori av industriellt automatiseringssystem som bygger på standarden IEC61499. Mer om EcoStruxure Automation Expert:

1. Möjliggör utvecklingen av automatiseringsapplikationer med hjälp av tillgångscentrerade, bärbara, beprövade programvarukomponenter, oberoende av den underliggande hårdvaran

2. Låter användaren distribuera applikationer till valfri systemhårdvara – distribuerad, centraliserad eller båda – med minimal eller ingen ytterligare programmeringsinsats.

3. Förenklar skapandet av automatiseringsapplikationer som samverkar med IT-system.

Den första lanseringen av EcoStruxure Automation Expert stöder traditionella automatiseringsplattformar, såsom ModiconTM PLC:er, AltivarTM Variable Speed Drives och PC. För första gången kan komplexa styrenhetsalgoritmer för flera enheter programmeras och distribueras till drivenheten utan behov av en central PLC. En virtuell mjukvarukontroll som körs i Docker-drivna Linux-behållare stöder distribuerade informations- och styrsystem i avancerade edgemiljöer.

CAT:s (Composite Automation Types) används för att modellera tillgångar genom att kombinera funktioner för realtidsstyrning med andra aspekter, såsom maskingränssnittet. Detta tillgångscentrerade tillvägagångssätt ger kostnads- och prestandavinster och frigör tid för ingenjörer att arbeta innovativt – genom att automatisera visst arbete och eliminera dubbelarbete i olika verktyg. En jämförelse mellan EcoStruxure Automation Expert och dagens automatiseringssystem har visat att denna nya lösning bidrar till att minska utförandetiden med två till sju gånger.

EcoStruxure Automation Experts stöd för best practice inom IT möjliggör effektivisering av resurser och personalstyrka med avancerad teknik som prediktivt underhåll, digitala tvillingar med mera. Systemet minskar också de totala ägandekostnaderna genom att integrera äldre system med en så kallad wrap-and-reuse-metod.

– EcoStruxure Automation Expert är det första steget i resan mot universell automatisering, säger Fabrice Jadot, senior vice president, next generation automation på Schneider Electric. För att förverkliga potentialen i nästa generation industri måste vi börja tänka nytt. Att arbeta för gemensamma, öppna standarder är viktigt för att säkerställa interoperabilitet hos olika leverantörer och sömlösa gränssnitt från försörjningskedjan till tillverkning, produktion och till sist slutkunden. Nu är det dags för alla leverantörer att börja använda öppna implementeringar med kod- och funktionsportabilitet för att bli mer uppkopplade. Idag tar vi första steget i en ny riktning. Vi bjuder in industriella utvecklare att skapa sina egna programvarukomponenter och lösningar som bygger på IEC61499-standarden, som enkelt kan samverka med EcoStruxure Automation Expert.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>