Schneider Electric minskar koldioxidutsläpp under Vasaloppsveckan genom gratis laddning av elbilar

Schneider Electric är sedan flera år tillbaka stolt sponsor av Vasaloppet och officiell värd till Öppet Spår som i år går av stapeln måndag 24 februari.

Schneider Electric minskar koldioxidutsläpp under Vasaloppsveckan genom gratis laddning av elbilar 1Sponsorskapet syftar till att stötta Vasaloppets miljöengagemang och i år erbjuds samtliga deltagare och besökare på plats gratis laddning av såväl elbilar som mobiltelefoner. Att köra bil till och från Vasaloppet med elbil istället för bil med fossildrivmedel kan minska utsläppen med flera ton koldioxid.

Sedan 1958 har Schneider Electric varit stolt sponsor för Vasaloppet. Sponsorskapet handlar om att hjälpa Vasaloppet med deras miljöengagemang och få ned koldioxidutsläppet så mycket som möjligt. Detta har bland annat resulterat i fem stycken säkra och energieffektiva elbilsladdare vid Vasaloppsmålet vid Saxvikens strand av märket EVlink från Schneider Electric.

Under årets upplaga av Vasaloppet erbjuder Schneider Electric gratis laddning av elbilar för alla deltagare och hoppas att många väljer att ta elbilen och ladda på plats. Målbilden är att utöka samarbetet och laddningsmöjligheterna i framtiden.

– Vasaloppet är ett så självklart engagemang för oss och något vi är stolta över att vara en del av. Vi tror på smart och effektiv energi, något som Vasaloppet verkligen förkroppsligar. Vi kommer tillsammans med arrangören bakom Vasaloppet undersöka hur många som tagit elbilar hit på plats i år, samt också mäta laddningstid på elbilsladdarna. Det blir spännande att mäta mer exakt vilken påverkan våra elbilsladdare har på koldioxidutsläppet under Vasaloppsveckan. Vi är även väldigt taggade att komma ut i spåren efter vår traditionsenliga träningshelg med kunder och medarbetare, säger Mikael Magnér, Channel Manager och aktiv i projektgruppen bakom Vasaloppet på Schneider Electric.

Nytt för i år är att Schneider Electric även tillhandahåller smidiga smartphoneladdare i serien Unica System+ i evenemangstältet i Mora samt omklädningsrummen i simhallen. Unica System+ består av innovativa produkter för infälld USB-laddning eller trådlös laddning i bords- och bänkskivor. Utöver detta så har Schneider Electric tre egna kontroller längs med spåret för att hjälpa kunder och anställda som är med i loppet med extra energi, hjälp med trasiga stavar med mera.

Medarbetare och kunder till Schneider Electric deltar i Vasaloppet

En del av sponsorskapet handlar också om att Schneider Electric vill visa hur de ”lever som de lär”. I Schneider Electrics egen fabrik i Mora har de sedan 2012 lyckats spara hela 210 ton koldioxidutsläpp per år genom energieffektiviserande åtgärder och optimering av driftförhållanden. Varje år deltar även en mängd medarbetare från Schneider Electric tillsammans med ett flertal kunder i Vasaloppet. I år deltar närmare 50 av Schneider Electrics medarbetare och kunder i flertal lopp under veckan, bland annat med lag i Stafettvasan. Denna gång gästas Sverige även av Xavier Houot, global hållbarhetsansvarig på Schneider Electric, som åker Vasaloppet på söndagen 1 mars.