Schneider Electric vinner fyra CES 2022 Innovation Awards
Hem Schneider Electric Schneider Electric vinner fyra CES 2022 Innovation Awards

Schneider Electric vinner fyra CES 2022 Innovation Awards

Publicerat av: Redaktionen

Inför hemelektronikmässan CES i USA har Schneider Electric belönats med fyra CES 2022 Innovation Awards inom kategorierna hållbarhet och smarta hem.

Priserna är en bekräftelse på företagets långa engagemang för hållbarhet och innovation.

I det globala pressmeddelandet från december 2021 går att läsa om samtliga produkter som belönats med CES 2022 Innovation Awards. Wiser Energy Center från Schneider Electric är en av produkterna som har utsetts till vinnare av CES 2022 Innovation Awards i kategorierna hållbarhet och smarta hem. Wiser Energy Center hjälper hushåll att uppfylla de globala hållbarhetsmålen. Forskning från FN:s miljöprogram visar att hushållen sammantaget står för 29 procent av den globala energianvändningen.

Med hjälp av AI-baserade algoritmer görs det smarta hemmet hållbart med Wiser Energy Center. Konsumenterna får full kontroll över energianvändningen i hemmet. Wiser Energy Center optimerar energifördelningen och energikällan genom att växla mellan olika förnybara energikällor under dygnet.

Schneider Electric vinner fyra CES 2022 Innovation AwardsWiser Energy ingår ännu inte i smarta hem-appen Wiser by SE i Sverige, men kommer integreras under 2022.

– Det är fantastiskt roligt att det arbete vi gör för hållbarhet på Schneider Electric uppmärksammas inom allt fler områden, som i det smarta hemmet, säger Jens Strinsjö, produktansvarig för Wiser på Schneider Electric. Wiser Energy kommer att bli en del av appen Wiser by SE på den svenska marknaden under första halvåret 2022, vilket gör att energianvändning i hemmet blir lika lätt att styra som övriga smarta hem-produkter i appen.

Fler utmärkelser på CES-mässan

Schneider Electric har även fått pris för sitt initiativ Merten Ocean Plastic – elektriska lösningar för hemmet tillverkade av återvunna fiskenät. Enligt FN hamnar mer än 8 miljoner ton plast i havet varje år och övergivna fiskenät står för 10 procent av allt plastavfall som hittas i havet.

Odace Sustainable är en annan prisad kollektion av smarta strömbrytare och uttagslösningar för hemmet, tillverkade av återvunnet material från återvinningscentraler. Produkten finns inte på den svenska marknaden, men Schneider Electric har och planerar att lansera andra produkter tillverkade i hållbart material:

– Vi har under många år jobbat med utvecklingen av hållbara materialval. 2021 lanserade vi till exempel en renoveringsdosa av bioplast baserad på sockerrör som har tagits emot väl på den svenska marknaden. Vi planerar även att lansera dvärgbrytare och jordfelsbrytare i Resi9-serien som är gjorda av återvunnen plast, säger Jens Strinsjö, produktansvarig för Wiser på Schneider Electric.

Besöker du på CES-mässan?

Välkommen att besöka Schneider Electrics utställning Home of the Future på CES Hall C, monter 53214.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>