Senaste nytt för mobilitet visades på Hello i Stockholm
Hem NyheterMobilitet Senaste nytt för mobilitet visades på Hello i Stockholm

Senaste nytt för mobilitet visades på Hello i Stockholm

Publicerat av: Redaktionen

Ingram Micro lockade nya och gamla aktörer i mobilbranschen till intressant B2B-mässa.

I torsdags var HELLO tillbaka och satte fingret på pulsen för mobilitet och IT! 30 utställare hade samlats på Senaste nytt för mobilitet visades på Hello i Stockholm 2Annexet vid Globen i Stockholm där de visade nyheter och presenterade portföljinnehåll. HELLO är ett årligt event för och om mobil- och IT-branschen som hålls av Ingram Micro.

Om en utomjording landat i Stockholm och man haft i uppdrag att låta rymdvarelsen lära sig lite om vår värld och ha kul samtidigt – då hade ett besök på HELLO passat fantastiskt väl.

P10 från Huawei
Redan vid dörren kunde man lära sig lite om den där känslan av ”wow” som uppstår när en av de större mobilaktörerna visar en ny telefon. Huawei lät sin monter – direkt till höger innanför ingången – domineras av nya high-end-telefonen P10 som just lanserats. Jenny Hartonen som är retail- och marketing-specialist på Huawei berättade att Ingram Micro är en av deras distributörer och Huawei är med på HELLO för att möta både företrädare för Ingram Micro och kunder.

Mötesplats för mobilbranschen
Lisa Valinder Olsson på Ingram Micro är projektledare för HELLO. Hon berättar att man bjudit in 500-550 besökare.
-Det är femte året som vi kör det här, säger Lisa. Det är en mötesplats för mobil- och IT-branschen där leverantörer kan träffa återförsäljare och partners. Man får se produkter som kommer eller som finns just nu och man kan få tips om ny teknik och nya lösningar.
Det var andra året som HELLO höll till på Annexet vid Globen.
– Tidigare har vi bytt lokal varje år men vi kände att det blev väldigt lyckat här förra året, säger Lisa. Det är en öppen lösning och alla utställarna syns lika mycket plus att det är lättillgängligt för besökare.

Gör IT-proffs till hjältar
En av de 30 utställarna är StarTech som är en diversehandel med produkter som hjälper till med uppkopplingar.
-Vi gör så att IT-proffs blir sina företags hjältar, säger Thierry Dubois som till vardags är baserad i Bryssel.
Han räknade med att möta många IT-proffs på HELLO.

Intill honom i StarTechs monter står Daniel Björke från Ingram Micro. Daniel är affärsutvecklare just när det gäller StarTechs produkter.
-Vi jobbar nordiskt med den här tillverkaren, säger han och det är väldigt viktigt för oss att de får möta våra kunder och partners på tillställningar som HELLO.

Mobil för grovarbete
En annan av utställarna, Global Mobile/DeWalt, är baserade i Storbritannien och hade skickat representanter till HELLO. De visade en spännande, stark och tålig mobil för exempelvis byggarbetare (vattentät, dammtät och väderbeständig). Det går att använda den med arbetshandskarna på och man kan tappa den på betonggolv utan att den går sönder. Det är en high-end-telefon för 4G av märket DeWalt. Läs mer på se.dewaltphones.com. Ingram Micro har huvudansvaret för distributionen av de här telefonerna i de nordiska länderna.

-Ingram Micro har haft produkten nu några veckor, säger Steve Spence som är business development manager på Global Mobile. Här har de möjlighet att ställa frågor och höra mer om vår roadmap. Exempelvis kommer det en surfplatta med liknande egenskaper om några månader.

Mobiler för barn och äldre
En annan av utställarna var Tinitell. Det är ett svenskt företag som utvecklat en mobiltelefon för barn från tre till 10 år. Deras största marknad idag är USA. Barnets telefon ser ut som en armbandsklocka och föräldrarna laddar ner en app till sin smarta telefon. Därefter kan de hålla kontakt när barnet går ut och leker eller är i skolan.
Caroline Hannah är ekonomichef på Tinitell och hon berättar att de blev en av finalisterna i kategorin konsumentprodukter inför Mobilgalan i Malmö i år. Produkten kan vara intressant också för dementa.

Höj ranking med live
En av talarna på HELLO, som också hade en seminarieserie, var Frida Boisen. Hon är digital chef på Bonnier Tidskrifter men uppträder också ofta som expert på sociala medier. Det var den digitala utvecklingen som hon främst talade om den här gången. Hur ser användaren ut i framtiden?
Vi fick också lära oss att det bästa man kan göra nu om man vill ha hög rankning på sociala medier är att sända live. Man ska absolut inte tveka att lägga ut video och den som inte redan gått en kurs i hur man klipper video kan lära sig hur man gör. Hon pratade också om Instagram Stories. Det är något som kommer att explodera, sa Boisen. Man dokumenterar händelser under en dag och allt raderas redan efter 24 timmar.
Boisen talade också om flera spännande saker som kommer. Missa exempelvis inte 3D-printad mat. Det finns redan en restaurang i London och en i Berlin som printar mat, sa Frida.

Betala med Samsung
Fredrik Pantzar tog över scenen och gjorde en dragning om Samsung Pay som han själv provar i ett svenskt beta-projekt som pågått några månader. Just nu samarbetar Samsung med Nordea och SEB men det tillkommer många fler banker inom kort. Appen fungerar på flera av Samsungs mobiler och Samsungs smarta klocka. Användaren verifierar sin identitet biometriskt med fingeravtryck på enheten och håller därefter telefonen eller klockan mot kortläsaren. Det fungerar utan att handeln installerar något nytt i butikerna.

-Det är säkrare än plast, säger Fredrik.

Förutom att Samsung Pay ska lanseras på riktigt så planerar Samsung också för en funktion för att betala online som kommer att förenkla. Dessutom ligger man på framtida lösningar för betalningar i enheter som idag kräver att man sticker in ett kort i läsaren – exempelvis på bensinstationer.

Vackrare mobiler

Tillbaka ute i utställningshallen träffade IT-Kanalen Oscar Thelin som är key account manager på Ideal of Sweden. Ungefär samtidigt som vi möttes på HELLO i Stockholm blev Ideal of Sweden utsedd till Årets Svenska Designexport på Mobilgalan i Malmö.

Oscar berättar att de tillverkar mobilskal och mobil-plånböcker för modemarknaden. Användaren ska kunna matcha sin övriga stil. Man kan köpa en plånbok och fem skal (som går att fästa i plånboken) sedan byter man mellan skalen beroende på vad som passar för stunden.

-Det här är en ny trend, säger Oscar.

Ideal of Sweden har jobbat mycket med att nå ut på sociala medier och med hjälp av inflytelserika personer som bloggare.

Intressanta slutanvändare

Strax intill hittar vi Sony Mobiles spännande monter. Tänk att man kan styra mobilen genom att projicera ikonerna från skärmen på skrivbordet och peka där med fingret istället för själva mobilen. Tänk också att man kan använda glaset i en lampa som högtalare. Det låter riktigt bra!

Joakim Rydelius på det nordiska säljbolaget på Sony Mobile berättar att de är med på HELLO för att det ger dem en bra möjlighet att träffa Ingram Micro och deras och Sony Mobiles gemensamma kanaler. Dessutom möter de slutanvändare.

-Det är många bra och stora företag här, säger Joakim.

Han säger att mässan innebär en god möjlighet att ge en bild av Sony. Sony har ett bra företagserbjudande och Ingram Micros kunder är mycket intressanta för Sony Mobile.

Företaget visade också den produkt som nyligen blev utsedd till bästa nya smarta telefon på MEC 2017 i Barcelona: Xperia XZ Premium.

Joakim säger att Sony Mobile byggt en portfölj som både är attraktiv för användaren och ger ett bra stöd för företagens behov. Det är vanligt att anställda har en företagstelefon som de också använder privat. Den anställde kan välja färg och kamera samtidigt som telefonen passar i företaget IT-ekosystem (som till stödet för EMM-tjänster).

Temperaturen i hallen var hög vid lunch medan besökarna fortsatte att anlända via en röd matta från entrén. HELLO pågick hela dagen och stängde först efter att Fredrik Lindström gått av scenen som siste talare! Ett bra event man gärna besöker igen nästa år.

[slideshow_deploy id=’18585′]

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>