Senaste skyddet för virtuella maskiner visades på RSA Conference

Säkerhetsintrång mot företag i syfte att stjäla data eller tjäna pengar är ett växande och alltmer kostsamt hot.

Senaste skyddet för virtuella maskiner visades på RSA Conference 1
Bogdan Botezatu IT-säkerhetsexpert på Bitdefender

På världens största säkerhetskonferens RSA Conference visade Bitdefender och Citrix i veckan upp den senaste säkerhetsarkitekturen för företags virtuella miljö – Bitdefender Hypervisor Introspection. Säkerhetslösningen är den första av sitt slag och skyddar virtuella maskiner mot såväl riktade attacker som zero-day-hot.

–        Vi ser att riktade malware-attacker mot företag blir både vanligare och mer sofistikerade. När hotbilden växer krävs det att företag arbetar med säkerhetsstrategier som omfattar flera olika lager av säkerhetslösningar för att skydda sig mot riktade attacker och zero-day-hot, säger Bogdan Botezatu IT-säkerhetsexpert på Bitdefender.

Den globala studien Cost of Data Breach, som genomfördes 2016 av IBM, visar att 89 procent av alla säkerhetsintrång mot företag görs i syfte att tjäna pengar eller komma över data. Samma studie visar även att ett genomsnittligt säkerhetsintrång kostar motsvarande 4 miljoner dollar för drabbade företag. Enligt Bogdan Botezatu på Bitdefender visar siffrorna hur hotbilden utvecklats och hur viktigt det är att arbeta med flera olika lager av skydd.

Bitdefender Hypervisor Introspection är den första lösningen som bevakar den virtuella miljön på hypervisor-nivå. Säkerhetsarkitekturen använder Citrix XenServer Direct Inspect api:er för att i realtid skydda de virtuella maskinerna och fungerar som ett komplement till traditionella antivirusprogram.

–        Bitdefender Hypervisor Introspection befinner sig utanför operativsystemet och kan i realtid analysera de virtuella maskinernas minne för att upptäcka potentiella hot. Till skillnad från traditionella antivirusprogram granskar vi förändringar i minnet, något som gör det möjligt för oss att upptäcka zero-day-hot, fortsätter Bogdan Botezatu.

Då Bitdefender Hypervisor Introspection är en arkitektur som verkar utanför operativsystemet fungerar det som ett ytterligare säkerhetslager i stället för att ersätta ett redan existerande skydd. Bitdefender Hypervisor Introspection fungerar idag tillsammans med alla existerande klientsäkerhetslösningar.