Hem Säkerhet SentinelOne och IT-Totals nya partnerskap ger bättre endpointskydd

SentinelOne och IT-Totals nya partnerskap ger bättre endpointskydd

Publicerat av: Redaktionen

SentinelOne, ledande inom endpoint-säkerhet, och IT-Total, leverantör av affärskritisk och säker IT-infrastruktur till privata och offentliga verksamheter, har tecknat avtal om endpointskydd.

SentinelOne och IT-Totals nya partnerskap ger bättre endpointskydd 3

Hans Grapenmyr, Regionsansvarig Norden och Baltikum, SentinelOne

SentinelOne är ett expertföretag som tillhandahåller endpointskydd (EDR) som förhindrar skadliga filer från att exekveras och stoppar försök till att utnyttja sårbarheter i en organisation. Skyddet bygger på intuitiv AI-teknologi.

”SentinelOne är en av de ledande inom Next-Generation Endpoint Protection som med hjälp av AI-teknik klarar av att adressera och hantera framtida klienthot. SentinelOnes teknologi med endpointskydd ser vi som strategiskt viktig för oss. Lösningen skyddar klienten på ett autonomt sätt mot bland annat utpressningsvirus och andra moderna hot. Det vill säga även om det värsta skulle inträffa, vilket det gör, så kan vi, ”rulla tillbaka bandet,” och ta bort det skadliga som har inträffat, säger Jan-Erik Johansson, Försäljningschef, IT-Total.

Han fortsätter:

”Med digitaliseringen och ett förändrat arbetssätt har verksamheter fått stora utmaningar att handskas med. Dagens behov och möjlighet till ett flexibelt arbetssätt skapar samtidigt fler sårbara hål, där hoten kan ta sig igenom. Till exempel när medarbetare jobbar på distans på tåg och flygplatser eller råkar komma in på andra öppna nätverk, exponeras viktiga data och blir sårbart för hot utifrån. Medarbetare behöver kunna jobba på ett säkert sätt, oavsett om de är på kontoret, på språng eller arbetar hemma. Varje dag dyker det upp tusentals nya hot och det är därför det är så viktigt med ett komplett säkerhetsskydd som gör att våra kunder känner sig trygga.”

Hans Grapenmyr är chef för amerikanska SentinelOnes verksamhet i Norden och Baltikum, där företaget på senare tiden har intensifierat sin närvaro genom strategiska och operationella partnerskap. Han säger:

”Vi har redan fler än 50 partnerskap och fler blir det framöver eftersom det numera är nödvändigt med enkel integration med de andra aktörerna i säkerhetsekosystemet. Det totala antalet hot mot företag och samhället ökar och vi avvärjer just nu i genomsnitt 2,3 hot per slutpunkt och månad. Antalet ransomware-attacker minskar långsamt men de nya skrämmande fileless-attackerna ökar massivt och träffar nu mer än 10 av 1000 slutpunkter per månad.”

 Jan-Erik Johansson, Försäljningschef, IT-Total säger:

”Våra cybersäkerhetstjänster bygger på teknik som kommer från marknadsledande leverantörer. För att IT-säkerheten ska vara optimal måste den bestå av olika lager av skydd som samarbetar och tillsammans utgör ett komplett säkerhetsskydd som gör att våra kunder kan känna sig trygga. IT-Totals säkerhetsskydd bygger skydd på fyra nivåer, där spamfilter, sandlåda och perimeterskydd kommer från Fortinet och endpointskydd levereras av SentinelOne. Tillsammans kan vi erbjuda ett totalskydd till våra kunder.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>