ServiceNow fortsätter växa snabbt – ”Inte längre möjligt att återgå till status quo”
Hem NyheterMolntjänster ServiceNow fortsätter växa snabbt

ServiceNow fortsätter växa snabbt

Publicerat av: Redaktionen

Molnföretaget ServiceNow fortsätter sin snabba tillväxt.

Under första kvartalet 2022 växte företagets ntäkter till 1,631 miljarder USD, en ökning med 29 procent jämfört med motsvarande period föregående år.

ServiceNow, vars molnbaserade mjukvaruplattform används för att optimera och automatisera verksamheters digitala processer,  rankades under december 2020 som det globala företaget med störst tillväxtpotential, enligt Fortune Magazines Future 50-index.

ServiceNow:s programvara används av företagets avdelningar för att spåra och hantera de tjänster de tillhandahåller, med hjälp av verktyg för administration och arbetsflödeshantering, inom exempelvis IT-support, kundservice, HR och fastighetsunderhåll.

ServiceNow fortsätter växa snabbt – ”Inte längre möjligt att återgå till status quo”

Bill McDermott

Under pandemin har verksamheters behov av att automatisera och optimera processer varit nödvändigt för att de ska kunna fortsätta drivas, och behoven kvarstår även i den pågående omställningen av hur vi arbetar, med en kraftig rörelse mot en hybridmodell med starka inslag av distansarbete. Av intäktsökningen består merparten, 1,631 miljarder USD, av abonnemangsintäkter, vilket är en ökning med 29 procent jämfört med Q1 2021. Förnyelsegraden var 98 procent.

Långsiktigt är målet att uppnå intäkter om 15 miljarder USD över ett år.

Företagets globale vd Bill McDermott beskrev resultatet som ”ännu en utmärkt prestation som överträffade alla förväntningar.”

”Verksamheter är angelägna att investera i teknologi som ger dem rätt utfall, snabbt, och det är tydligt att det inte längre är möjligt att återgå till status quo, utan att vi är i en värld där konkurrenskraft uppnås genom teknologi. Vi är på en marknad med hållbar efterfrågan”, kommenterar Bill McDermott i en pressrelease.

För andra kvartalet höjer företaget nu vägledningen. Aktiens värde steg kraftigt i efterhandeln på New York-börsen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>