Hem Nyheter Sexton skånska kommuner köper e-arkiv från Visma

Sexton skånska kommuner köper e-arkiv från Visma

Publicerat av: Redaktionen

SkånEarkiv, ett samarbete mellan sexton Skånekommuner, har tecknat ett avtal om leverans av e-arkiv från Visma Consulting.

Sexton skånska kommuner köper e-arkiv från Visma 3Avtalet har ett värde på sex miljoner kronor och sträcker sig över fyra år med möjlighet till förlängning i ytterligare fyra år.

I början av 2019 gick flera skånska kommuner samman för att samarbeta kring införandet av ett e-arkiv, med Lunds kommun som drivande och förvaltande organisation. Projektet, som nu omfattar sexton kommuner, är i dagsläget ett av de största samarbetena kring e-arkiv i landet.

– E-arkivet ska brukas av alla de sexton kommunerna, men förvaltningen och det dagliga arbetet kommer att skötas av förvaltningsorganisationen i Lunds kommun. Samtliga samverkanskommuner kommer att nå systemet genom fjärranslutning och kommunerna ska bruka systemet i sina nuvarande IT-miljöer.

– Varje kommuns information ska kunna avgränsas från de övriga kommunernas, eftersom varje kommun fortsatt är sin egen arkivmyndighet, säger Mats Johansson, enhetschef vid Stadsarkivet i Lund.

Syftet med att göra denna gemensamma beställning av e-arkiv är att förenkla installation, support och nyttjande av systemet. De sexton kommunerna kommer att kunna stötta och inspirera varandra, samtidigt som man sparar tid och pengar på att välja samma lösning.

Införandeprojektet har startats och med hänsyn till Corona-situationen sker både utbildning och införande helt digitalt och utan resor.

– Visma Consultings vision är att skapa ett bättre samhälle med framtidens digitala lösningar. Att hjälpa dessa Skånekommuner att använda skattepengarna på bästa sätt ligger helt i linje med vår vision och vi ser fram emot att samarbeta med dem, säger Berit Backvid, affärsområdeschef på Visma Consulting.

Förutom värdkommunen Lund omfattar avtalet kommunerna Sjöbo, Landskrona, Bjuv, Klippan, Perstorp, Ystad, Örkelljunga, Skurup, Simrishamn, Åstorp, Svedala, Hörby, Tomelilla, Trelleborg och Ängelholm.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>