SHT Smart High-Tech
Hem Digitala verktyg SHT Överträffat leveranskrav i utvecklingsprojekt till världsledande 5G leverantör av telekomutrustning och konsumentelektronik

SHT Överträffat leveranskrav i utvecklingsprojekt till världsledande 5G leverantör av telekomutrustning och konsumentelektronik

Publicerat av: Redaktionen

SHT har under 2021 genomfört utvecklingsarbete för en världsledande 5G leverantör av telekomutrustning och konsumentelektronik. 

I tidigare informationsgivning har SHT presenterat projektets milstolpar som har mött kundens krav.

Produkten, SHT-GT, grafenförstärkt gränssnittsmaterial, har vidareutvecklats i utvecklingsprojektet och överträffat projektmålen. Den kinesiske 5G leverantören av telekomutrustning och konsumentelektronik som SHT sedan tidigare har fått ett flertal prototyporder samt verifikationsorder är mycket nöjd med resultaten och projektledningen.

SHT Smart High-TechUtvecklingsprojektet omfattar en order på 400 000 USD där sista delbetalningen på 80 000 USD är fakturerat i december 2021. Projektets syfte är att utveckla SHT-GT materialets prestanda för att ytterligare förbättra värmeledningsförmågan för mer effektiv kylning av elektronikchip.

Målsättningen för den kinesiske 5G kunden är att implementera konceptet i deras product roadmap för produktportföljen. Den IPR (Intellectual Property Rights) inom SHT-GT produkten som utvecklats i projektet tillhör SHT.

SHT har genom den patenterade produkten SHT-GT utvecklat ett unikt grafenförstärkt gränssnittsmaterial, så kallat ”thermal interface material”, TIM, för elektronik- och kraftmodulkylning som leder värme effektivt både i vertikalt och i horisontellt led. Ökad kylningsförmåga krävs av industrin för att fortsätta kunna utveckla högprestandaelektronik som är mindre, lättare, snabbare med mer funktionalitet på ett hållbart sätt genom lägre energikonsumtion.

SHT:s vision är att bli globalt ledande leverantörerna i världen av nanobaserat material och lösningar för applikationer för termisk kylning av elektronik som bidrar till ett hållbart samhälle. Det ska ske genom en hög grad av automation i kombination med en unik och patenterad grafenförstärkt kylmaterial. SHT har en mindre tillverkningsenhet av sin GT-produkt i Göteborg som säljs till företag inom elektronikbranschen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>