Så ska Siba klara leveranser på en timme

Siba och Urb-itSiba planerar att införa extremt snabba leveranser för sin e-handel under våren. Företaget Urb-it står för budtjänsten som dessutom beskrivs som miljövänlig. Men det gäller än så länge bara i Stockholms innerstad.

Under våren kommer SIBA att erbjuda leveranser inom en timme inom Stockholms innerstad och Hammarby Sjöstad, i samarbete med nystartade budtjänsten Urb-it.

Så här beskrivs tjänsten i ett pressmeddelande:

Beställningen görs på www.siba.se där kunden beroende på angivet postnummer och storlek på vara/varor kommer att ha möjlighet att välja leveranssättet ”bud med Urb-it 1hour”, varpå beställningen tas upp av någon av de hundratals urbers (bud) som befinner sig närmast kunden och aktuell SIBA-butik. Ett personligt meddelande skickas av budet till kunden, leveransen påbörjas och beställningen levereras inom en timme från att beställningen är bekräftad.

Via en särskild app kan kunden hålla kontakt med budet tills dess att beställningen är levererad. Kostnaden för leveransen är endast 129 kr per beställning. Kunden får varan personligt levererad inom en timme – eller när han eller hon önskar få den.

Då köpet sker lokalt sköts leveransen till fots, på cykel eller via kollektivtrafiken.

– Det är mycket glädjande att kunna erbjuda denna lösning då vi vet att det svarar på en direkt efterfrågan hos många konsumenter. I England är detta leveranssätt väletablerat sen en tid tillbaka och har mottagits väl. Vi är säkra på att SIBAs kunder kommer att uppskatta och använda denna unika möjlighet, säger Sibas vd Susanne Ehnbåge.

Post Comment