Sibas nye säljchef ska satsa på personlig utveckling av säljarna

Han arbetat hos Coop och Kappahl. Nu tar han sig an Siba. Urban Solander är ny  försäljningschef på kedjan sedan den 18 november. 

Urban Solander, Siba
Urban Solander, ny försäljningschef hos Siba.

Hans senaste tjänst var som landschef för Kappahl Sverige, en roll som innebar att han hade kontakt med företagets alla olika avdelningar och var delaktig i många processer för att föra Kappahl framåt. Sibas vd Fabian Bengtsson kommentarer rekryteringen så här i ett pressmeddelande:

– Siba har en försäljningsorganisation som löpande har utvecklats i takt med att nya tekniska produkter har lanserats och av hur konsumenternas köpbeteenden har förändrats. Jag kommer med stor tillförsikt att följa Urban Solanders arbete med att förädla vår försäljningsorganisation och det ska bli riktigt roligt att se vad Urban kommer att tillföra SIBA och våra kunder med sin otroliga bakgrund inom detaljhandeln.

Han ska alltså ”förädla” försäljningsorganisationen, som sett till antal medarbetare är företagets största grupp. Exakt hur det ska gå till får vi förstås vänta för att eventuellt se. Men Urbans officiella kommentar antyder att det handlar om ”personlig utveckling” och ”kompetensutveckling”.

Urban Solander ur pressmeddelandet:

– Jag brinner för försäljning och älskar att skapa resultat genom arbete med engagerade medarbetare. Det ska bli fantastiskt kul att leda arbetet mot ännu nöjdare kunder hos en av Nordens äldsta återförsäljare av hemelektronik. God service har alltid varit en av Sibas viktigaste ledord, något som jag kommer att fortsätta att satsa på, samtidigt som jag kommer att arbeta för personlig utveckling likväl som kompetensutveckling hos hela Sibas säljkår.

Post Comment