Sigma Software Group förvärvar IdeaSoft
Hem Nyheter Sigma Software Group förvärvar IdeaSoft

Sigma Software Group förvärvar IdeaSoft

Publicerat av: Redaktionen

Ny kapacitet kommer att öka Sigma Softwares expertis inom områdena Fintech och Telecom.

Sigma Software Group förvärvar IdeaSoft

Sigma Software Group förvärvar IdeaSoft

Sigma Software Group, ett svenskt mjukvarutvecklings och IT konsult företag, offentliggör idag sitt förvärv av IdeaSoft, ett IT företag från Ukraina som levererar integrerade mjukvarulösningar.

Bland IdeaSofts kunder finns Securitize, Porsche, Neura, Nexar, Corum Group samt många andra. Företaget har möjliggjort uppfinningar och implementerat nya teknologier för att skapa bättre affärsresultat sedan 2016.

Företaget har över 120 mycket skickliga in-house utvecklare och ett mycket start management team. Med erfarenhet från mer än 200 framgångsrikt genomförda projekt har IdeaSofts team en djup förståelse för, och insikt i ett stort antal olika industrier/ branscher, som exempelvis Fintech, 5G, MEC, DLT, samt privat mobil telefoni.

Denna erfarenhet och kunskap kommer nu att ytterligare stärka Sigma Softwares expertis.

IdeaSoft är nu en del av Sigma Software Group, samtidigt som varumärket, teamen och tjänsterna förblir desamma.

”Vi fortsätter att arbeta i enlighet med våra entreprenörs-principer. Det avgörande för oss är att detta steg utgör en perfekt matchning för våra team. Vi tror på synergi. Vi vill att IdeaSoft ska genomsyras av samma anda nu, som före vårt förvärv, utan några begränsningar eller nya regleringar etc. Det är viktigt att känna frihet, annars kan entreprenörsandan försvinna,” säger Valery Krasovsky, CEO och co-founder av Sigma Software Group.

”Vi var faktiskt i exakt samma situation år 2006 när vårt företag förvärvades av Sigma Group. Vi fann snabbt en gemensam grund, då dom arbetade på ett liknande sätt och med samma tänkesätt som vi. Dessutom byggde dom inte en strikt hierarki, utan delade upp koncernen i självständiga företag som tilläts vara mobila och skapa genombrott individuellt. Det är exakt vad vi gör nu”.

Enligt Krasovsky planerar Sigma Software nu att utveckla en grupp av företag och är redo att överväga ytterligare förvärv. ”Det är även viktigt att styrka ledningsgruppen för att ge våra klienter mer värde och en bättre leverens genom ökning av vår kompetens inom Fintech, Blockchain, och Telecom”, förklarar han.

IdeaSoft får tillgång till ett vidsträckt och starkt affärsnätverk, samtidigt som dom får en möjlighet att optimera sina processer genom att ta del av våra erfarenheter.

Andrew Lazorenko, CEO vid IdeaSoft säger: ”Framgång uppnås genom samarbete. Jag är idag mycket glad att kunna tillkännage vår fusion. Genom att förena vår expertis och vårt driv i denna fusion skapar vi en stark plattform för tillväxt. Detta kommer att inspirera och förena oss i vår ambition att rocka IT-världen.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>