Hem ITKONSULTFÖRETAGSIGMA Sigma Sponsrar Chalmers Solar Team i Bridgestone World Solar Challenge 2019

Sigma Sponsrar Chalmers Solar Team i Bridgestone World Solar Challenge 2019

Publicerat av: Redaktionen

Bridgestone World Solar Challenge samlar studenter från de främsta tekniska universiteten i världen för att utveckla en bil som endast drivs av solenergi.

Sigma Sponsrar Chalmers Solar Team i Bridgestone World Solar Challenge 2019 3Bilen och teamet ska sedan ta sig från kust till kust i Australien, från Darwin i norr till Adelaide i söder – en sträcka på 3000 km!

Sigma är guldsponsor till Chalmers Solar Team som för första gången ställer upp i tävlingen. Teamet består av 17 studenter från maskinteknik, elektroteknik och datateknik som både har designat och byggt bilen.

– Det är roligt att vi tagit oss ända hit. Det är inte bara det tekniska man lär sig utan även hur man driver långa projekt och att samarbeta med andra. Utmaningen har varit att bygga en bil med effektiv konstruktion, tillräcklig tillgång till solenergin och lågt luftmotstånd, säger Olle Andersson, Team Manager.

Teamet har varit på plats i Australien några veckor och arbetat med att montera ihop bilen, besikta den och göra sista förberedelser. Tävlingen startar den 13 oktober och de har fram till den 20e att komma i mål. ”Det är ju alltid kul att komma i mål så tidigt som möjligt. Men det är första gången vi tävlar och det är många som inte ens tar sig i mål så vi hoppas på att vi kommer fram innan tiden är slut,” säger Olle ödmjukt.

– Vi är stolta över att vara guldsponsor och delaktiga i det här projektet, som involverar flera av de teknik- och kompetensområden som vi på Sigma arbetar inom. Vi fick även förtroendet att certifiera bilen inför tävlingen vilket har engagerat flera av våra medarbetare, säger Magnus Liljeqvist, Marknads- & Kommunikationschef på Sigma Industry.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>