Sigma Technology är nominerade till Stora IT-kompetenspriset
Hem Nyheter Sigma Technology är nominerade till Stora IT-kompetenspriset

Sigma Technology är nominerade till Stora IT-kompetenspriset

Publicerat av: Redaktionen

Sigma Technology är ett av tio bolag nominerade till Stora IT-kompetenspriset, ett pris som lyfter fram företag för deras bidrag till utbildning och kompetensutveckling.

Sigma Technology är nominerade till Stora IT-kompetensprisetVarje år delar Institutionen för Datavetenskap och Medieteknik vid Linnéuniversitetet ut det Stora IT-kompetenspriset till svenska arbetsgivare som stöttar kompetensutvecklingen inom IT. Vinnarna offentliggörs den 26:e mars under Kompetenssamverkan IT-nätverks möte i Växjö. Sigma Technology är ett av tio företag som har nominerats till priset.

För att bli finalist till Stora IT-kompetenspriset måste ett företag nomineras av utbildningsanordnare på gymnasie-, yrkeshögskole- eller universitetsnivå som har utbildningar inriktade mot IT.

– De nominerade företagen visade att de har ett strategiskt förhållningssätt till kompetensutveckling av deras personal, och har ett kontinuerligt samarbete med utbildningsleverantörer i Kalmar- och Kronobergsregionen. Detta samarbete inkluderar rådgivning, praktikplatser, uppsatssamarbeten, gästföreläsningar och studiebesök. Om Sverige ska bli den digitala nationen så är samarbetet mellan akademin och näringslivet nödvändigt. Det här är vad Stora IT-kompetenspriset vill lyfta fram. Jag önskar alla företag lycka till under intervjuprocessen, säger Diana Unander, Forsknings- och Projektkoordinator, Linnéuniversitetet.

Sigma Technology bidrar till en hållbar framtid genom att med utbildning stödja innovation och utveckling. Det är därför företaget har samarbeten med över 20 utbildningsanordnare i Sverige, Ungern och Kina. Partnerskapen sträcker sig från gästföreläsningar till dedikerade kurser inom teknisk kommunikation, mjukvarutestning, Internet of Things, mjuka färdigheter, och andra områden.

– Vi är ärade att bli nominerade till Stora IT-kompetenspriset och ser fram emot offentliggörandet av resultatet. Vi har en lång historia av samarbete med Linnéuniversitetet genom olika kompetensutvecklingsprogram, TEMPUS-projekt och praktikplatser. Många alumner från Linnéuniversitetet har praktiserat hos oss och några av dem är nu en del av teamet, tillägger Niklas Malmros, VD på Sigma Technology Solutions.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>