Sigma Young Talent levererar ytterligare ett talangprogram. Denna gång inom engineering.
Hem ITKONSULTFÖRETAGSIGMA Sigma Young Talent levererar ytterligare ett talangprogram. Denna gång inom engineering.

Sigma Young Talent levererar ytterligare ett talangprogram. Denna gång inom engineering.

Publicerat av: Redaktionen

Ännu en gång bidrar Sigma Young Talent med ett talangprogram som hjälper Ascom att säkra sitt behov av ingenjörer med rätt kompetens för framtidens behov.

Sigma Young Talent levererar ytterligare ett talangprogram. Denna gång inom engineering.

Klara Franson, HR Recruitment Specialist på Ascom tillsammans med Pernilla Johansson, vVD Sigma Young Talent, Oscar Hällström, kundansvarig på Sigma Young Talent, och övriga representanter från Ascom.

Ascom är ett företag i teknikens framkant som tar fram lösningar med fokus på Informations- och Kommunikationsteknologi, IKT, för hälso- och sjukvården och mobila lösningar för arbetsflöden. För att säkra tillgången till de bästa medarbetarna startar man ett introduktions- och utvecklingsprogram tillsammans med Sigma Young Talent i Göteborg. Programmet syftar till att trygga tillväxt och framtidssäkra specialistkompetenser inom R&D och Engineering.

– Vi befinner oss i en tillväxtfas med en spännande verksamhet där vi jobbar med den senaste tekniken. För oss är talangprogrammet en ny möjlighet att nå ut till målgruppen och vi gör det gärna med en samarbetspartner som vi vet har bra kontakt med studenterna, säger Patrik Hartvig, VP Global Product Line Mobility på Ascom.

Deltagarna kommer att ges utbildning och coachning parallellt med sitt ordinarie arbete. Det ger en unik chans att få en riktigt bra start på karriären. De kompetensområden som är i fokus är produktingenjörer inom mekanik, kvalitetsingenjörer och utvecklare inom R&D.

Programmet startas upp under Q1-2019 och rekryteringen har påbörjats.

– Det är fantastiskt roligt att tillsammans med Ascom ta fram ett talangprogram för nyexaminerade ingenjörer. Programmet ger kandidaterna en flygande start på deras karriär. Deltagarna i talangprogrammet ges möjlighet att utvecklas på ett optimalt sätt genom att kombinera praktik och teori. Ett talangprogram är ett utmärkt sätt att attrahera eftertraktad kompetens på kandidatmarknaden säger Pernilla Johansson, Vice VD Sigma Young Talent.

På bilden syns medarbetare från Ascom tillsammans med representanter från Sigma Young Talent.

Första raden, fr v:
Sandra Kjellman – Management Assistant
Anna Harper – Ställföreträdande Manager System Test R&D /Teamledare
Anders Gregow – Software Design Engineer
Parasto Pirshahid – Software Design Engineer inom Mobility
Pernilla Johansson, vVD Sigma Young Talent
Anette Merithäti – UX Designer inom Mobility

Andra raden, fr v:
Oscar Hällström – Kundansvarig Sigma Young Talent
Klara Franson – HR Recruitment Specialist
Ingemar Hjält – Manager System Test R&D
Elin Blomgren – Software Design Engineer inom Mobility
Anders Berggren – Manager Functionality DECT/Wifi
Martin Huss – Manager Functionality Myco

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>