Signicat förvärvar Encap Security för att skapa mobilidentitet och autentisering i världsklass
Hem Säkerhet Signicat förvärvar Encap Security för att skapa mobilidentitet och autentisering i världsklass

Signicat förvärvar Encap Security för att skapa mobilidentitet och autentisering i världsklass

Publicerat av: Redaktionen

Med förvärvet är Signicat en komplett teknik- och tjänsteleverantör som erbjuder en lösenordsfri mobil identitetslösning som stöder 100% onboarding, autentisering och signering över hela kundens livscykel med toppmodern säkerhet.

Signicat förvärvar Encap Security för att skapa mobilidentitet och autentisering i världsklassSignicat, Trusted Digital Identity, har förvärvat Strong Customer Authentication, SCA-specialisten Encap Security från AllClear ID.

Med Encaps användarvänliga och säkra appbaserade autentiseringslösning säkerställer Signicat SCA-compliance under hela kundens livscykel.

Förvärvet skapar ett företag med ojämförlig bredd inom både identitet och autentisering, vilket gör Signicat till en leverantör i världsklass inom mobilidentitet och autentisering.

Encap Security är ledande inom appbaserad mobilautentisering med hög säkerhet. Det grundades 2006, som ett projekt av norska banker för att skapa en banbrytande mjukvarubaserad mobil ID-lösning. Encaps SCA-plattform används över hela Europa av kunder på reglerade marknader, särskilt inom finans, för mobilautentisering och säkerhet för alla digitala användningsfall och över alla kanaler. Idag hjälper Encap miljoner slutanvändare vilket underlättar hundratals miljoner transaktioner årligen, med många av de största tjänsteleverantörerna i finansbranschen i Norden och EU.

Signicat och Encap har arbetat tillsammans som partners i över 10 år. Förvärvet samlar Signicats expertis inom digital identitet, onboarding och signering och Encaps erfarenhet av att göra autentiseringen smidig och användarvänlig utan att kompromissa med säkerhet eller compliance. Signicat erbjuder nu alla teknikreglerade företag som på global basis behöver verifiera, onboarding och autentisera under hela kundens livscykel, inklusive digitala signaturer och betalningsbehörighet via mobilen – allt i enlighet med kraven från PSD2 SCA.

”Encap Security var före sin tid när det grundades och tillhandahöll mobilautentisering redan innan smartphones var vanliga – och har behållit den fördelen sedan dess. Tillsammans ger vår lösenordsfria lösning konsumenter och företag en exceptionell användarvänlighet samtidigt som de skyddar dem mot risker och bedrägeri, säger Asger Hattel, VD för Signicat. ”Detta förvärv utgör ryggraden i vår strategi för digital identitet och etablerar Signicat som mobilidentitet och autentisering i världsklass.”

”Signicat och Encap Security delar mycket mer än våra norska rötter”, säger Johan Sörmling, VD, Encap Security. ”Vi vill ge våra kunder den bästa användarupplevelsen utan att kompromissa med säkerheten. Bland företag över hela Europa som vill mildra SCA-regleringens inverkan på kundupplevelsen tror vi att vi har rätt erbjudande vid rätt tidpunkt.”

Encaps teknik ser bortom compliance och använder autentisering för att förbättra, snarare än hämma kundupplevelsen och leverera kvalitet till slutkunder. Anonymous-ID gör det möjligt för slutanvändare att pausa onboardingsprocessen och återvända senare, vilket minskar övergivandet, medan featuren ”Account Recovery” gör det enkelt att flytta från en gammal till en ny enhet. Till skillnad från andra leverantörer stöder Encap Security kunder genom att förbättra deras mobila tjänster i början av uppdraget, vid dagliga interaktioner och om servicekanalen störs.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>