Sir Tim Berners-Lee huvudtalare på Akamai EDGE EMEA Forum i Barcelona

Sir Tim Berners-Lee, av många betraktad som ”uppfinnaren” av World Wide Web, är huvudtalare på Akamai EDGE EMEA Forum i Barcelona den 14 november 2018.

Sir Tim Berners-Lee huvudtalare på Akamai EDGE EMEA Forum i Barcelona 1
Sir Tim Berners-Lee.

Han kommer då att ge sin syn på utmaningarna och möjligheterna med framtidens webb .

Sir Tim Berners-Lee uppfann World Wide Web 1989. Han träffade också Akamais grundare och VD Tom Leighton när de båda var lärare vid MIT 1998. Akamai EDGE EMEA Forum kommer att återförena de båda på scenen, 20 år efter det att Tom Leighton och hans medgrundare Danny Lewin startade Akamai som en lösning på latensutmaningarna på webben.

Arrangemanget är det första Akamai EDGE Forum som hålls i Europa och det kommer att samla mer än 300 av Akamais kunder från hela EMEA och resten av världen för att lära sig mer om Akamais vision för digital transformation och det nya initativet som går under namnet Edge. Där ges också seminarier om säkerhet, webbprestanda, medialeverans och affärsutmaningar samt föredrag från Akamai-kunder som Helios, Luisaviaroma och Skyscanner.

– När vi först föreställde oss World Wide Web kunde vi aldrig fantisera om hur det skulle komma att användas idag. Och utvecklingen har knappast avstannat. Innan alla kraftiga sökmotorer fanns gick det ju knappt att föreställa sig att svåra frågor skulle kunna besvaras på en sekund. Nästa steg i utvecklingen kommer att ha en annan effekt men vara lika omfattande. Designmässigt så har Internet inget centrum. Men genom ett kontinuerligt återdecentraliserande kommer nätet att frigöra nästa generation av teknik, företag och sociala innovatörer, säger Sir Tim Berners-Lee.

–  Tim Berners-Lee förutsåg den trängsel som skulle bli alltför bekant för dåtidens Internetanvändare för 20 år sedan. Han utmanade oss att uppfinna ett fundamentalt nytt och bättre sätt att leverera Internetinnehåll. Det är av den anledningen som Akamai föddes. Därför är det speciellt passande att till vårt 20-årsjubileum låta Tim inspirera våra kunder under Akamai EDGE EMEA Forum, säger Tom Leighton, Akamais VD och medgrundare.

Akamai EDGE EMEA Forum äger rum den 14 november 2018 på hotell NH Collection i Barcelona. Registreringen är gratis.