Sitecore levererar en ny upplevelse online för Gunnebos besökare

Sitecore och Gunnebo Group tecknar nytt avtal

Sitecore levererar en ny upplevelse online för Gunnebos besökare 1Den ledande globala leverantören av säkerhetslösningar, Gunnebo Group, har skrivit ett avtal med det internationella mar-tech företaget Sitecore, att använda Sitecore Experience Platform 9 för gruppens nya hemsida.

Hemsidan kommer att användas på 28 olika marknader, med erbjudanden tillgängliga på ytterligare 100 marknader. Avtalet slöts i mars 2018 mellan Sitecore, Gunnebo Group och IT-konsultföretaget och Sitecore partnern Sigma, som kommer ha det huvudsakliga ansvaret för underhåll och implementation.

Sitecore vann kontraktet i tuff konkurrens med flera ledande internationella CMS-leverantörer.

– Vi letade efter någonting nytt, men samtidigt med tillräckligt hög kompetens för att ta sig an den digitala ekonomin och förbereda oss för trenderna vi ser i form av ökade krav på personalisering i B2B-sektorn, säger Christophe Lebegge, IT Application Manager HQ, Gunnebo Group.

Sitecore lyckades stå ut bland konkurrenterna genom bättre användarupplevelse, både för front-end och back-end användaren. Det var ett viktigt kriterium för marknadsföringsexperterna på Gunnebo Group som kommer använda lösningen på daglig basis.

– Vi var i behov av en partner med djup förståelse för vår affär, en teknologi som låg i framkant och med global leveranskapacitet för att genomföra implementationen och utbildningen av våra medarbetare, säger Christophe Lebegge.

Vi ser valet av Sitecore som att vi säkrar vår Online Customer Experience, som stödjs hela vägen genom kundresan.

Ett ytterligare krav från Gunnebo Group var att leverantörens plattform har möjligheten att koppla på Microsofts ERP-verktyg Dynamics 365 till hemsidan.

I Sitecore 9 fanns den möjligheten, och som Platinum partner till Microsoft, kom Sitecore tillsammans med sin partner Sigma starkt rekommenderade.

– Sigma och Sitecore har ett starkt partnerskap och deras gemensamma erbjudande gav oss möjligheten att återta kontrollen och visibiliteten över införandet på samtliga marknader, utan att behöva sätta in restriktioner eller godkänna add-on tjänster löpande, säger Christophe Lebegge.

Implementationen av Sitecore Experience Platform 9 startar i april 2018. Samtidigt som Gunnebo Group fortsätter att förbättra sina back-end funktioner och arkitektur för alla online plattformar.

Före sommaren kommer alla brand-sites vara igång, och målsättningen är att alla Gunnebo Groups sajter är aktiverade på Sitecore Experience Platform 9 vid slutet av 2018.