Sivers Semiconductors ger bevis på sin världsledande 5G millimetervågsteknik i samarbete med Rohde & Schwarz
Hem Nyheter Sivers Semiconductors AB ger bevis på sin världsledande 5G millimetervågsteknik i samarbete med Rohde & Schwarz

Sivers Semiconductors AB ger bevis på sin världsledande 5G millimetervågsteknik i samarbete med Rohde & Schwarz

Publicerat av: Redaktionen

Sivers Semiconductors AB meddelade idag att dess dotterbolag Sivers Wireless i samarbete med Rohde & Schwarz, en marknadsledande leverantör av test- och mätlösningar för radiofrekvens(RF)-komponenter och den trådlösa industrin, har testat prestandan hos Sivers Semiconductors’ marknadsledande integrerade RF-millimetervågskrets  TRXBF01.

TRXBF01, som stödjer upp till 128QAM enkel bärvågsmodulering över hela frekvensområdet 57-71GHz, testades framgångsrikt med både 802.11ay och den nya 3GPP-releasen 17 5G-NR-U-moduleringar upp till 64QAM.

När 5G-nätverk rullas ut globalt fortsätter utvecklingen av 5G New Radio (5G NR) millimetervågs-standarden. Med Release 17 kommer 3GPP att utöka frekvensstödet för 5G NR-standarden hela vägen till 71 GHz i mitten av 2022. Denna förlängning kräver en anpassning av det fysiska lagret och stöd för bredare signalbandbredder på upp till 2 GHz. Stödet för detta nya frekvensband innebär nya utmaningar för tillverkare av RF-transceivrar som redan är inriktade på cellulära applikationer, men också möjligheter för dem som hittills är specialiserade på design och tillverkning av transceiverchip för icke-cellulära IEEE-standarder som arbetar i dessa millimetervågsband.

Sivers Semiconductors ger bevis på sin världsledande 5G millimetervågsteknik i samarbete med Rohde & Schwarz

Sivers Semiconductors RF-antennmodul BFM06010 inklusive RFIC TRXBF01

Testet utfördes hos Rohde & Schwarz i München. För de gemensamma testinsatserna tillhandahöll Sivers Semiconductors ett utvärderingskit (EVK) som enhet under test (DUT), driven av den marknadsledande RFICn TRXBF01 och RF-antennmodulen BFM06010.

Demonstrationen visade inte bara på Sivers Semiconductors’ förmåga inom 802.11ay-standarden utan gav också bevis på utmärkt 5G NR-prestanda vid 57-71GHz.

Erik Öjefors, Chief Technology Officer för Sivers Wireless säger: ”Detta har varit en värdefull möjlighet för Sivers Semiconductors att kunna ge ytterligare ett bevis på vår världsledande millimetervågsteknik. Tillsammans med Rohde & Schwarz har vi visat att den höga prestandan hos våra millimetervåg-RFIC-chip möjliggör en väg för framtida NR-U-utrullningar i 60 GHz-bandet baserat på den kommande 3GPP Release 17-standarden. Tidig tillgång till test- och mätlösningar som kan hantera nya och kommande standarder som 5G NR i 60 GHz-bandet är avgörande för vår mission att ligga i framkant av teknikutvecklingen.”

Andreas Pauly, Executive Vice President Test & Measurement på Rohde & Schwarz, fortsätter: ”Tillsammans med Sivers Semiconductors sätter vi ytterligare en milstolpe för den trådlösa industrin. Med våra innovativa test- och mätlösningar verifierar vi nya funktioner inom 5G New Radio-standarden, vilket visar vårt kontinuerliga engagemang för våra partners och kunder. Genom detta gör vi det möjligt för dem att utveckla banbrytande teknik som kommer att göra avancerade 5G-användarfall för konsumenter och företag till verklighet.”

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>