Sivers Semiconductors och KREEMO visar världens första transparenta 5G-millimetervåg-antenna-on-display-modul för Metaverse
Hem PRODUKT NYHETER Sivers Semiconductors och KREEMO visar världens första transparenta 5G-millimetervåg-antenna-on-display-modul för Metaverse

Sivers Semiconductors och KREEMO visar världens första transparenta 5G-millimetervåg-antenna-on-display-modul för Metaverse

Publicerat av: Redaktionen

Sivers Semiconductors AB meddelade idag att dess dotterbolag Sivers Wireless tillsammans med sin partner KREEMO, baserad i Korea, med sin världsledande teknologi inom 5G-millimetervågsantenner, har utvecklat en transparent antenna-on-display-modul som implementerar en millimetervågsantenn på högupplösta displaypaneler av alla storlekar och former.

Vid IMS 2022 som hålls i Denver, Colorado, USA, meddelade Sivers Semiconductors och KREEMO gemensamt att de framgångsrikt har demonstrerat datakommunikation mellan transparenta antenna-on-display-enheter baserade på SUMMIT2629, ett 28 GHz s.k. ”beamformer” chip (IC), och Stackable Patch Antenna-enheter, vilket också meddelades på MWC 2022.

Det är en betydande prestation att Stackable Patch Antennas med 360-graders styrning av antennriktningen och transparent antenna-on-display är kommersiellt redo.

SUMMIT2629TM är en prisbelönt RFSOI åtta-kanals RF beamformer IC för 28 GHz. Den designades specifikt för att möta utmaningarna som begränsar 5G-millimetermvågsprestanda. SUMMIT2629 TM utökar räckvidden och minskar strömförbrukningen samtidigt som den optimerar antennuppsättningens komplexitet och minskar de totala RF-front-end-kostnaderna.

Sivers Semiconductors och KREEMO visar världens första transparenta 5G-millimetervåg-antenna-on-display-modul för Metaverse

Anders Storm, koncernchef för Sivers Semiconductors.

KREEMO har i och med detta visat världens första transparenta antenna-on-display-teknik som implementerar millimetervågsantenner på skärmar och Stackable Patch Antenna-teknik som tillhandahåller 360-graders täckning.

Den transparenta antenna-on-display-modulen och Stackable Patch Antennas 360-graders täckning, utvecklades genom att utnyttja kärnteknologier från båda företagen, och är i sig optimerade lösningar för metaversetjänster som kräver höga datahastigheter och väldigt liten fördröjning vid överföring av stora mängder data.

Produkterna som utvecklats och levereras gemensamt av Sivers Semiconductors och KREEMO är den transparenta antenna-on-display-modulen, 1×4 Stackable Patch Antenna-modulen med 360-graders styrning av antennen, en 4×4 antenna-in-package-modul (AiP) (schemalagd i fjärde kvartalet 2022), en 4×4 stapelbar patchantennmodul med 360-graders täckning (schemalagd i andra kvartalet 2023) och en antennutvecklingssats 360° (ADK360°).

”Detta är ett mycket viktigt steg i våra ansträngningar tillsammans med Kreemo för att få ut de bästa millimetervågslösningarna för Metaverse till marknaden. Antennerna som vi visar upp kommer att vara revolutionerande för den här typen av applikationer”, säger Anders Storm, koncernchef för Sivers Semiconductors.

”Vi går i spetsen för den nya marknaden med modulerna Transparent Antenna-on-Display och Stackable Patch Antenna som erbjuder 360-graders täckning av antennriktningen tillsammans med Sivers Semiconductors”, säger John Park, VD för KREEMO. ”Vi kommer att fortsätta med innovativa produkter som erbjuder 360-graders antennteknik genom samarbete med Sivers Semiconductors.”

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00