Sju år gamla Agent Tesla fortsätter att stjäla information
Hem Säkerhet Sju år gamla Agent Tesla fortsätter att stjäla information

Sju år gamla Agent Tesla fortsätter att stjäla information

Publicerat av: Redaktionen

Ny forskning visar att trojanen Agent Tesla fortsätter att vara ett allvarligt hot mot Windowsanvändare.

Sju år gamla Agent Tesla fortsätter att stjäla informationAgent Tesla sprids via oönskad e-post och stjäl information från webbläsare, e-postklienter, VPN-klienter och program som lagrar inloggningsuppgifter.

Trojanen kan också fånga upp tangentnedslag och ta skärmdumpar för att stjäla känslig information.

IT-säkerhetsföretaget Sophos experter visar i en ny rapport hur Agent Tesla utvecklats genom åren.

Börjat använda Telegram och Tor
Den senaste versionen av informationstjuven använder meddelandetjänsten Telegram för att kommunicera med sina cyberkriminella operatörer. Trojanen utnyttjar också anonymitetstjänsten Tor för att dölja datastölder. Dessutom kan Agent Tesla försöka ändra programvarukod för att blockera befintliga säkerhetslösningar.

– Trots att Agent Tesla varit känd under många år fortsätter den skadliga koden att utvecklas vilket gör den till ett av de vanligaste hoten mot Windowsanvändare. De e-postkonton som används för att sprida Agent Tesla är ofta legitima konton som tagits över av kriminella. Det är ytterligare en påminnelse om att vara ytterst försiktig när man hanterar e-post från okända – och framför allt inte öppna bilagor, kommenterar Per Söderqvist, säkerhetsexpert på Sophos.

Agent Tesla är en så kallad remote access trojan (RAT).

Tips för ökad e-postsäkerhet
• Installera en intelligent säkerhetslösning som kan söka, upptäcka och blockera misstänkta e-postmeddelanden och bilagor innan de når användarna

• Implementera autentiseringsmetoder för att verifiera att e-postmeddelanden är vad de påstår sig vara

• Utbilda anställda att upptäcka varningstecknen och vad de ska göra om de stöter på misstänkt e-post

• Kontrollera att e-postmeddelanden kommer från adressen och personen som påstår sig vara avsändare

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>