SKF och ABB utökar samarbetet inom industriell automation
Hem NyheterFöretagsnyheter SKF och ABB har ingått ett samarbete inom industriell automation

SKF och ABB har ingått ett samarbete inom industriell automation

Publicerat av: Redaktionen

Samförståndsavtal undertecknat för att främja möjliga framtida strategiska samarbeten och nya affärsmöjligheter.

SKF och ABB har ingått ett samförståndsavtal för att utforska möjligheterna att samarbeta inom automation av tillverkningsprocesser.

Samförståndsavtalet undertecknades vid ABBs Robotics Experience Center i Västerås av SKFs vd Rickard Gustafson och ABBs vd Björn Rosengren.

Efter en framgångsrik leverans av flera projekt i SKFs globala tillverkningsnätverk, bland annat i Göteborg, där industrirobotar från ABB installerats i lagertillverkarens toppmoderna fabrik, tar de två företagen nu nästa steg i sitt samarbete.

Genom partnerskapet ska SKF och ABB identifiera och utvärdera lösningar för att förbättra tillverkningskapaciteten och stödja kundernas ökade produktionseffektivitet. Som ett första steg kommer SKFs investeringar i automation och rena tillverkningsprocesser att fungera som en testbädd med fokus på att minska koldioxidutsläppen från SKFs verksamhet. På längre sikt avser parterna att utforska nya affärsmöjligheter inom både traditionella och nya marknadssegment, där båda företagen bidrar med erfarenheter från ett brett spektrum av branscher.

SKF och ABB utökar samarbetet inom industriell automation

SKF CEO Rickard Gustafson and ABB CEO Björn Rosengren

Rickard Gustafson, vd och koncernchef för SKF, säger: “För att ligga före konkurrenter och förbättra vår miljöprestanda ökar vi automationsgraden i våra produktionsanläggningar i alla regioner. Det möjliggör också en mer flexibel och säkrare arbetsmiljö. ABB är en viktig partner för oss inom detta område och vi båda, som två ledande industriföretag, kommer att fortsätta att utveckla innovativa lösningar för att ytterligare öka våra kunders konkurrenskraft.”

Björn Rosengren, vd för ABB, säger:’

”Efterfrågan på automation ökar till följd av en minskande befolkning i arbetsför ålder, stigande arbetskraftskostnader och industrins arbete för att skapa resurseffektiva verksamheter i transformationen till en mer hållbar tillverkning. Jag är därför glad över att få tillkännage detta fördjupade partnerskap tillsammans med SKF, vilket ytterligare stärker vårt tekniska ledarskap.”

De två företagen har nyligen tecknat avtal om leverans av specifika projekt inom avancerad tillverkningsautomation, robotiserad Random Bin Picking eller installationer av innovativa logistikautomationslösningar i mer komplexa industriella verkstäder inom SKFs tillverkningsområde, vilket gör det möjligt att se hur robotar kan möjliggöra kvalitetssäkring av detaljhantering.

Aktiebolaget SKF

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>