SkiStar skyddar sitt nätverk med Palo Alto Networks
Hem Säkerhet SkiStar skyddar sitt nätverk med Palo Alto Networks

SkiStar skyddar sitt nätverk med Palo Alto Networks

Publicerat av: Redaktionen

 

SkiStar, marknadsledande inom nordiska skiddestinationer, tar nu hjälp av Palo Alto Networks säkerhetsplattform för att skydda sig mot IT-attacker.

SkiStar skyddar sitt nätverk med Palo Alto Networks 2Med säkerhetsplattformen kan såväl besökare som företagets medarbetare använda nätverket på ett säkert sätt. Säkerhetslösningen omfattar alla de sex skidorter i Sverige, Norge och Österrike som ägs och drivs av SkiStar.

SkiStars verksamhet kräver ett fungerande nätverk, så att kunderna får en bra helhetsupplevelse och till exempel kan köpa skidresor och åka i liftarna. All data måste dessutom vara säker, inte minst eftersom SkiStar hanterar sina kunders personliga och finansiella information i samband med att de bokar hotell och skidresor eller handlar i butiker.

SkiStars har tidigare haft en brandväggslösning som inte var utformad för att klara dagens avancerade säkerhetshot. Därför har de också påverkats av utpressningsprogramvara, men nu blir det i stället möjligt att arbeta preventivt och förhindra attacker.

“Vår hela affär är beroende av vårt nätverk. Nätverket hanterar betalningar på webben såväl som i våra hotell och i butiker. Vi har också liftkort som har en RFID-tagg som används vid alla entréer och i liftarna på våra skidorter. Detta gör att om vårt nätverk påverkas av en IT-attack så syns det direkt på våra intäkter, och ger dessutom våra gäster ett mycket dåligt intryck”, säger Peter Larsson, IT-chef på SkiStar.

Palo Alto Networks säkerhetsplattform ger SkiStar ett komplett skydd som omfattar applikationer, användare och innehåll och som hindrar såväl kända som okända hot. Även de mest avancerade IT-hoten går att upptäcka och blockera. Dessutom förenklar Palo Alto Networks plattform administrationen, vilket gör att SkiStars IT-ansvariga kan spara hundratals timmar per år.

”Palo Alto Networks plattform ger oss en mer kapabel lösning och förenklar samtidigt vår säkerhetsinfrastruktur. Detta är en viktig del i att våra gäster ska kunna uppleva SkiStars tjänster på webben och när de besöker oss, och att de kan lita på att vårt nätverk är säkert att använda”, säger Peter Larsson.

SkiStar använder nu säkerhetslösningar från Palo Alto Networks i sitt svenska datacenter såväl som på de olika skidorterna. Säkerhetsplattformen inkluderar även ett avancerat klientskydd.

All nätverkstrafik för SkiStars verksamhet omfattas av lösningen, inklusive webbplatsen skistar.com, mobilappar och betalningsinfrastrukturen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>