Här är framtidens teknologier för småföretagaren

Här är framtidens teknologier för småföretagaren 1Teknologiska framsteg fortsätter att revolutionera små företag. Men vilka är de största teknologiska trenderna som ditt företag behöver ha koll på?

Här är några förutsägningar om vad som kommer hända den närmaste framtiden!

Facebooks annonspriser kommer att stiga, tillsammans med behovet att skräddarsy kunders upplevelse

Facebooks annonspriser kommer att stiga. Det är bara så det funkar. Fler och fler vill använda denna utmärkta plattform och du vet hur utbud och efterfrågan fungerar. När det kommer till kritan så finns det inte plats för alla som vill annonsera och då kommer det helt enkelt bli så att Facebook gör det dyrare att sponsra inlägg.

En annan sak angående annonsering på sociala medier är att skräddarsydda annonser blir viktigare. Ju mer lämpligt folk känner att din annons är för just dem, desto större chans att de klickar vidare på annonsen.

Open banking kommer bli ett viktigt sätt för företag att bli betalda

”Open banking” kommer att få ett enormt uppsving och bli det viktigaste sättet för små företag att få betalt.

Detta är ett modernt sätt att föra över pengar, där banken inte är den enda auktoriteten längre, utan småföretag kan använda appar för smartare betalningar.

Något av det jobbigaste man behöver göra som småföretagare är att påminna kunder om betalning och det är något som open banking kan lösa.

Maskininlärning kommer att automatisera kontoret

En trend som alla pratar om är så kallad ”maskininlärning” som är en typ av artificiell intelligens där program faktiskt lär sig. Ju mer de gör uppgiften, desto bättre blir dem eftersom de är lyhörda för dina ändringar.

Maskininlärning kommer att göra det enklare för företag att ta snabbare beslut. Exempelvis har Ageras utvecklat ett program som gör det enklare att jämföra och hitta revisorer. Det är något som sparar både tid och pengar.

Vem har tid att sitta och googla och jämföra alla revisorer? Tid är pengar och därför är det perfekt att kunna lämna över sådana tidskrävande sysslor till datorn!

Data = guld. Vi står vid ett vägskäl där data är den viktigaste tillgången för småföretagare

De största teknologiska trenderna vi ser har att göra med data. Artificiell intelligens, maskininlärning och ladda upp saker till ”molnet”- datarevolutionen har satt igång ordentligt!

Det kanske låter krångligt, men faktum är att det kommer bli tvärtom. Det blir lättare att hitta, lagra och skapa information, vilket kan gynna vilken verksamhet som helst.

Småföretag kommer att erbjuda de bästa arbetsplatserna

Länge har det varit ett faktum att det är de största företagen som är bäst att jobba på, men det ska det allt bli ändring på!

Ju längre fram teknologins utveckling skrider, ju lättare det blir för småföretag att erbjuda sina anställda att jobba hemifrån, hjälpa till med sparplaner för de anställda och mycket, mycket mer.

Kombinationen av känslan att vara en liten familj tillsammans med teknologiska framsteg skapar de bästa arbetsplatserna!