Smartoptics blir Dell EMC Select Partner

Smartoptics, en ledande leverantör av öppna optiska nätlösningar, har kvalificerat sig som Dell EMC Select Partner i Dell EMC Partner Program.

Smartoptics blir Dell EMC Select Partner 1
Per Burman, Sales Director för Smartoptics AS

Tack vare partnerskapet kan nu Dell EMC:s kunder beställa kompletta och verifierade DWDM-lösningar för datacenter interconnect från Dell EMC. Att bli en Select Partner till Dell EMC är en viktig del av Smartoptics’ partnerstrategi.

Efter omfattande tester har Smartoptics produkter för bland annat geografisk spridning av datalagringsenheter (SAN) kvalificerat sig för att säljas i Dell EMC Select Program. Programmet med Select Partners gör det enklare för Dell EMC’s kunder att köpa förverifierade lösningar från tredjepartsleverantörer som ett komplement till all hårdvara som stöds av Dell EMC.

Dell EMC och Smartoptics kan nu erbjuda en optimal lösning för den som vill dela SAN-nät mellan datacenter genom att använda inbäddade DWDM-transceivrar som på ett kostnadseffektivt sätt kopplar samman Connectrix switchar från Dell EMC över optisk fiber.

Lösningen, som inkluderar Smartoptics öppna linjesystem för längre avstånd och som har övervaknings- och managementfunktioner, medger att en mix av 16/8 Gb FC-kanaler kopplas samman över avstånd upp till 150 km.

Per Burman, Sales Director för Smartoptics AS säger: “Att bli en Dell EMC Select Partner är ett viktigt steg för oss och bygger på vår långvariga relation med EMC. Partnerskapet är en viktig del av vår strategi att expandera våra säljkanaler tillsammans med ledande systemleverantörer.”

Mike Mitchell, Partner Manager för Dell EMC säger: “Med Smartoptics i vårt program kan våra kunder nu köpa godkända, tekniskt ledande DWDM-produkter för att dela SAN-nät och andra typer av datacenter interconnect. Detta är viktigt för oss eftersom det hjälper oss att lösa mer av kundernas behov och ökar våra affärsmöjligheter.”