Smartphone öppnar skåp på kontor och i offentliga rum
Hem NyheterMobilitet Smartphone öppnar skåp på kontor och i offentliga rum

Smartphone öppnar skåp på kontor och i offentliga rum

Publicerat av: Redaktionen

Idag offentliggjorde Martela lanseringen av det nya förvaringskonceptet Dynamic Storage.

Konceptet som har utformats för aktivitetsbaserade kontor, kundområden, lärmiljöer och offentliga rum Smartphone öppnar skåp på kontor och i offentliga rum 2styrs enkelt och effektivt med smartphones och smartcards. Eftersom utnyttjandegrad rapporteras automatiskt i realtid kan man optimera antalet skåp och deras placering.

Det största problemet med traditionella förvaringslösningar är mängden saker som under tiden samlas i skåpen, vilket leder till en kontinuerlig platsbrist. Personal får då ofta lägga tid på att leta efter borttappade eller glömda nycklar, ändra användare och hitta skåp för projektanställda och besökare.

Nya arbetssätt och moderna arbetsplatser kräver mer flexibla förvaringslösningar

Med nästa generations Martela Dynamic Storage-produkter behöver varken användare eller personal hantera nycklar eller söka efter lediga platser. En praktisk app guidar användare direkt till närmaste skåp som enkelt öppnas och stängs via appen. Alternativt kan låsen hanteras med ett smartcard, exempelvis ett id-kort för anställda, studentkort eller en besöksbricka.

“Långt ifrån alla anställda på aktivitetsbaserade kontor behöver ett förvaringsskåp samtidigt. Ungefär hälften av medarbetarna använder dem endast sällan och förvånansvärt många använder dem inte alls”, konstaterar Tytti Ruponen, Offering Manager på Martela. ”Att placera användarvänliga förvaringsskåp på väl utvalda platser är ett konkret sätt att förenkla medarbetarnas vardag. Tanken är att det alltid ska finnas ett ledigt skåp nära den utvalda arbetsplatsen och en möjlighet att ladda mobilutrustningen inuti skåpet exempelvis under lunchen”.

Utnyttjandegrad visar var skåpen ska stå

Martelas smartphonestyrda skåp kan förhandsbokas för eget bruk under förutbestämda perioder. De innehåller också USB-kontakter för laddning av mobilutrustning. Om ett bokat skåp står orört en längre tid eller om den förutbestämda bokningstiden närmar sig sitt slut, påminner appen användaren och frågar om det är möjligt att göra skåpet tillgängligt för andra användare. Smartphone-styrningen betjänar också besökare och passar även offentliga rum, skolor och omklädningsrum.

Martela Dynamic Storage visar aktuell utnyttjandegrad i realtid och gör det möjligt att dra ner på förvaringsyta på platser där det behövs som mest. Som ett resultat kan förvaringsutrymmet reduceras samtidigt som det blir lättare och effektivare att hantera åtkomsten till skåpen.

“Behovet för personligt förvaringsutrymme minskar allteftersom arbetssättet förändras,” förklarar Tytti Ruponen. ”Utan mer pärmar och papper blir ofta de avsedda förvaringsskåpen överflödiga. Smarta förvaringssystem gör det möjligt för företag att nästan halvera antalet förvaringsenheter samt deras golvutrymme och ändå finns det lediga skåp kvar för de som behöver.”

Ökad flexibilitet och mindre underhållsarbete

Smartphonestyrda Martela Dynamic Storage introducerades på Martelas huvudkontor i Helsingfors i juni och responsen från medarbetarna har varit väldigt positiv. En av Martelas kunder i Norden som redan använder smartphonestyrda lösningar är PwC i Bergen. Liknande lösningar används exempelvis på Deloitte Edge i Amsterdam, utnämnt till världens smartaste kontorsbyggnad.

“Medarbetarna värdesätter verkligen investeringar i arbetsmiljön, smarta verktyg och modernt tänkande. På så sätt undviker man allt krångel med glömda nycklar och batteribyten i elektriska lås,” konstaterar Tytti Ruponen.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>