Hem NyheterMolntjänster Snabba förbindelser är grädden på moset för datacenter

Snabba förbindelser är grädden på moset för datacenter

Publicerat av: Redaktionen

Datacentren skjuter upp som svampar ur jorden i den svenska myllan. När IDC analyserar marknaden lyfts Equinix fram som ledare tack vare de snabba förbindelser som företaget erbjuder.

Snabba förbindelser är grädden på moset för datacenter 3Multinationella företag som Microsoft och Facebook bygger datacenter i Sverige så det knakar och specialiserade datacenterföretag skär guld med täljkniv. Drivkrafterna för den här utvecklingen är att onlinenärvaro blir allt viktigare och att allt fler företag migrerar IT-lösningar till molnet.

Som på de flesta marknader är det en fördel att kunna erbjuda något utöver standardutbudet. Det är precis vad amerikanska Equinix gör med framgång. Förutom att driva datacenter eller ”colocation” som det kallas det över hela världen, även i Sverige, så erbjuder Equinix även snabba förbindelser (interconnection) mellan sina datacenter. Det senare är något som blir allt viktigare i takt med att den globala onlineekonomin utvecklas med stormsteg.

Det här är något som analysföretaget IDC uppmärksammar i rapporten Worldwide Colocation and Interconnection Services 2019-2020 vendor assessment. I den förses Equinix med epitetet ”top leader” för ”colocation & interconnection”. Det är första gången IDC analyserar det här marknadssegmentet med en analysmodell som heter MarketScape.

IDC lyfter särskilt fram tre saker för Equinix: utvecklingspotential, innovation och hållbarhet. Equinix anses till exempel vara en pionjär vad gäller att publicera hållbarhetsinformation.

Det sammanfattande omdömet om Equinix är att det är en leverantör som bör utvärderas när det finns behov av att hantera stora avstånd mellan kunder, användare, partner och molntjänster.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>