Hem Nyheter Snabbare molntjänster fick globala Business Sweden att välja Telia

Snabbare molntjänster fick globala Business Sweden att välja Telia

Publicerat av: Redaktionen

Business Sweden är en global aktör med kontor på drygt 40 platser jorden runt med behov av en snabb och flexibel IT-miljö oavsett var personalen befinner sig.

Snabbare molntjänster fick globala Business Sweden att välja Telia 3Med världens främsta IP-backbone i botten ska Telia leverera en ny unik hybrid-WAN-lösning som bland annat ger kortare svarstider och bättre användarupplevelser i molntjänster. Avtalet löper över fem år.

Allt fler företag ställer om till molntjänster. Men att ställa om kan ta tid. Telias Hybrid-WAN gör det möjligt för företag att efter det just nu rådande behovet fritt justera kapaciteten mellan kundplacerade applikationer och molntjänster.

En annan utmaning för globala företag är att molntjänster kan bli ”tröga” eftersom tillgången till internet går via en centralt placerad server.

Med Telias lösning, där IP-trafiken går via Telia Carrier – världens främsta IP-backbone – så behöver inte signalen ta omvägen via den centrala servern utan kan gå rakt ut på internet. Denna närhet ger kunden kortare svarstider och en mycket bättre användarupplevelse.

– För en global aktör som Business Sweden är det nödvändigt, avgörande, affärskritiskt att ha en snabb och välfungerande IT-miljö, oavsett om vi arbetar i våra kundplacerade applikationer eller molnbaserat mellan länderna. När vi nu integrerar våra gamla system för att bli mer effektiva och fullt kunna ta steget ut i det molnbaserade blir det än viktigare. Att Telia kan leverera en lösning som fungerar lika bra i Manila som på huvudkontoret Stockholm är precis det vi behöver, säger Björn Wide, IT- och säkerhetschef på Business Sweden.

Business Sweden hjälper svenska företag att öka sin globala försäljning och internationella företag att investera och expandera i Sverige. Organisationen ägs av staten och näringslivet, som representeras av Utrikesdepartementet och Sveriges Allmänna Utrikeshandelsförening. Business Sweden har cirka 500 medarbetare varav merparten arbetar i utlandet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>