Snow Software återigen ledare i Gartners Magic Quadrant

Det svenska IT-företaget Snow Software har för tredje året i rad utnämnts till ledare i Gartners Magic Quadrant för Software Asset Management.

Snow Software återigen ledare i Gartners Magic Quadrant 1Snow får platsen i övre högra hörnet för en komplett vision och högst möjlighet att förverkliga den.

Snow Software, med bas i Stockholm och Texas, har för tredje året i rad fått positionen som ledare i Gartners årliga Magic Quadrant, i kategorin Software Asset Management.

– Vi är väldigt glada över att återigen få det här erkännandet som Leader av Gartner. De stora förändringarna i den globala ekonomin har ökat organisationers behov av att minimiera utgifter, optimera kostnader och bättre förstå värdet av sin teknik. Samtidigt kommer komplexa hybridmiljöer med nya utmaningar när det gäller att hantera teknik.

– Det är därför Snow har samlat programhantering, Saas-hantering och molnhantering i en enda plattform, vilket ger våra kunder ett perspektiv som de behöver för att fatta strategiska beslut och generera bättre värde, säger Vishal Rao, vd och styrelseordförande på Snow.

Snows mjukvaruhanteringsteknik, Snow Inventory and Licence Manager, SLM, är basen för deras teknikanalysplattform. SLM ger en helhetsbild av de program och de moln- och hårdvarutillgångar som används över hela organisationen. IT- och affärschefer kan då få de åtgärdsinriktade analyser som behövs för att ha kontroll på kostnader, undvika revisionsanmärkningar, upprätthålla regelefterlevnad, minimera risker och underlätta för medarbetarna.

Tidigare i år fick Snow Software-Embotics utmärkelsen som ledare i Gartners Magic Quadrant för molnhanteringsplattformar för andra året i rad. Snow Software utsågs också till Gartner Peer Insights Customers’ Choice i kategorin Software Asset Management Tools för tredje gången.