Snow software vill ge större licensmakt åt användarna

Axel Kling, vd på Snow Software.
Axel Kling, vd på Snow Software.

Genom en ny tjänst från Snow Software ska användarna kunna ges mer kontroll över vilka program och tjänster de använder. Smartare, effektivare, säger leverantören.

Svenska Snow Software, leverantör av lösningar för licenshantering, går från klarhet till klarhet. Deras tillväxt imponerar och de ligger inte heller lågt med förvärv.

Följer utvecklingen

Som ett resultat av de senaste bolagsköpen lanserar man nu nya funktioner som ska ge användarna hos slutkunderna större kontroll över licenshanteringen. Om det är bra eller dåligt får väl den återförsäljare som har kontakt med kunden avgöra, men det är i vart fall ett steg i en riktning som alla är överens om att utvecklingen följer: en allt större del av it väljs, köps och hanteras utanför IT-avdelningarna.

– Det finns flera affärsmässigt bra skäl att ge slutanvändarna möjligheten att själva bestämma vilka program de vill ha. Det skapar ett mervärde och ger användarna möjligheten att bli mer produktiva. Samtidigt finns det självklart vissa risker som att inte betala för rätt antal licenser. Vi lanserar Software Store Option som en förlängning av Snow License Manager som ger slutanvändarna frihet i en kontrollerad miljö, säger Axel Kling, vd på Snow Software i ett pressmeddelande.

Användarna väljer tjänster själv

Den nya modulen eller funktionen innebär enligt leverantören att användarna via ett webbgränssnitt kan hämta program och tjänster ur en bestämd uppsättning. Den ytterst ansvariga för licenser får samtidigt en överblick över vad som används och hur mycket och kan, som det heter i pressmeddelandet, ”optimera företagets licenshantering och undvika onödiga licenskostnader”.

Snow Software har vuxit med drygt 60 procent årligen under de senaste sex åren och hade en försäljning förra året på drygt 350 miljoner kronor. I början av året förvärvade bolaget svenska The Institution med en lösning för MDM (mobile device management). I början av året köpte man ännu ett bolag, Igap Technology som bland annat utvecklar lösningar för processautomatisering.

 

Post Comment