Snyk förvärvar svenska FossID för att accelerera developer-first-stöd i cybersäkerhetsutveckling
Hem Säkerhet Snyk förvärvar svenska FossID för att accelerera developer-first-stöd i cybersäkerhetsutveckling

Snyk förvärvar svenska FossID för att accelerera developer-first-stöd i cybersäkerhetsutveckling

Publicerat av: Redaktionen

Ny funktionalitet ger Snyks kunder förbättrad efterlevnad av öppen källkodslicenskrav, samt utökat stöd för C/C++

Snyk förvärvar svenska FossID för att accelerera developer-first-stöd i cybersäkerhetsutveckling

Oskar Swirtun, medgrundare och VD, FossID

Snyk, en ledande säkerhetsplattform för molnbaserade applikationer, tillkännagav idag sitt förvärv av FossID, ett mjukvaruanalysverktyg för att identifiera öppen källkods-licenser och -säkerhetssårbarheter.

Svenska FossID har som vision att främja innovation genom att förenkla användandet av öppen källkod och med sitt kraftfulla verktyg kan utvecklare på ett enkelt sätt upptäcka och identifiera förekomsten av fri och öppen källkod (FOSS), från hela komponenter ner till enstaka rader kod, samt skapa en komplett styckelista över förekommande licenser och dess förpliktelser.

FossID grundades 2016 utifrån teamets mångåriga erfarenhet av att ha arbetat med FOSS och komplexiteten som medföljer öppen källkod i traditionella och moderna inbyggda applikationer och system.

Under de följande fem åren har FossID fått stort genomslag hos en lång rad Fortune 500-företag som kunder inom fordons-, finansiella tjänster, tillverknings-, halvledar- och telekommunikationsbranschen och speciellt bland C/C++- utvecklare.

Med förvärvet kommer FossID att integreras i Snyks Software Composition Analysis-verktyg (SCA) ”Snyk Open Source”. Detta stärker ytterligare Snyks vision om att C/C++-utvecklare med flera ska ha med sig ett säkerhetstänk och förståelse för licenstyper och dess efterlevnad tidigt i utvecklingsprocessen.

Med över sex miljoner utvecklare som idag1 använder C/C ++ för att utveckla applikationer, inklusive team som både moderniserar äldre applikationer och bygger nya inbyggda Internet of Things-applikationer, gör tekniken från FossID att Snyk kan nå en betydligt större andel av de totalt 27 miljoner utvecklarna världen över2 under 2021 och framåt. Detta innefattar:

  • Ohanterad kod, inklusive igenkänning av kodavsnitt: FossIDs lösning upptäcker sårbarheter i alla former av öppen källkod, inklusive kodsnippets (några rader kod som kopierats från programvarupaketet med öppen källkod). Det här kritiska problemet har tidigare varit svårt att lösa för utvecklare som i allt högre grad förväntas ta ansvar för säkerhet i sina verksamheter.
  • Omfattande kunskapsdatabas om 2 PB: FossIDs omfattande kunskapsdatabas innehåller information motsvarande mer än två petabyte (PB) källkod från alla världens publika register över öppen källkod och säkerhetssårbarheter.
  • AI-driven analys: FossIDs AI-teknik säkerställer precisa och exakta resultat, vilket frigör tid och resurser för utvecklingsteamen att i slutändan kunna leverera sina applikationer snabbare och säkrare än konkurrenterna.

– FossIDs kraftfulla förmåga att hitta, lösa och övervaka sårbarheter i alla former av öppen källkodsprogramvara accelererar Snyks vision om att tillhandahålla säkerhet för alla utvecklare i världen, säger Peter McKay, VD, Snyk. Tillsammans med detta team i världsklass ser vi fram emot att nå miljontals fler av världens utvecklare, vilket ger dem möjlighet att bygga applikationer säkert och samtidigt ligga steget före konkurrenterna.

– När alla i FossID-teamet idag blir ”Snykers” ser jag att vår grundläggande vision om att hjälpa företag att uppnå maximal effektivitet vid användning av öppen källkod nu utvecklas och utökas i och med de möjligheter som nu ligger framför oss, säger Oskar Swirtun, medgrundare och VD, FossID. Detta är en perfekt matchning för teamen både på Snyk och FossID, och vi är stolta över att få spela en avgörande roll i nästa fas av Snyks resa.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>