Sociala medier redo för semestertider

Semestertiderna är äntligen här och sociala medier fylls med bilder från stränder, grillkvällar och andra aktiviteter som hör sommaren till.

Hela 41 procent av svenskarna föredrar att ta del av semesterbilder på sociala medier och den mest populära rekvisitan för en selfie Sociala medier redo för semestertider 1är en strand. Det visar Huaweis senaste undersökning Perfect Portrait. Träningsbilder i flödet är dock något som många svenskar irriterar sig på.

Fyra av tio svenskar föredrar att ta del av semesterbilder på sociala medier. Vänner och natur är också populära motiv i det sociala flödet. Det visar resultatet av en undersökning som GfK Norm gjort på uppdrag av Huawei i samband med lanseringen av telefonerna P10 och P10 Plus. Semesterbilder toppar dessutom listan över vilken typ av foton som svenskarna främst delar i sina sociala kanaler. Följt av bilder på natur och djur. Undersökningen visar också att närmare hälften tycker att självporträtt gör sig bäst utan rekvisita. Dock uppger 14 procent att den perfekta selfien innehåller en strand.

— I dag använder allt fler sin smartphone som kamera även under semestern och på resor. Vår undersökning visar dessutom att det är just bilder från semestern som svenskarna främst delar på sociala medier. Eftersom telefonerna till stor grad har ersatt de traditionella kamerorna är det extra viktigt för oss som mobiltillverkare att utveckla dessa i våra produkter. De nya telefonerna P10 och P10 Plus har två kameralinser utvecklade tillsammans med Leica och erbjuder användaren otroliga fotomöjligheter i en smartphone, säger Peter Lundkvist, marknadschef på Huawei.

Träningsbilder irriterar
Undersökningen visar också att endast 12 procent föredrar att ta del av träningsbilder i flödet. Hela 37 procent uppger dessutom att träningsbilder är de foton som irriterar dem mest på sociala medier. Kändisar, mat och självporträtt är ytterligare motiv som irriterar svenskarna.

Topp 5: Det här föredrar svenskarna att se på sociala medier
1. Vänner
2. Natur
3. Semesterbilder
4. Djur
5. Inredning

Topp 5: Det här irriterar svenskarna mest på sociala medier
1. Träningsbilder
2. Kändisar
3. Mat
4. Självporträtt
5. Citat