De ska bli norra Europas ledande leverantör av IT-Management

Sofigate och 3gamma, de ledande IT-Managementföretagen i Finland och Sverige, gick samman den 6 februari 2017 för att säkerställa positionen som marknadsledande i Norden.

De ska bli norra Europas ledande leverantör av IT-Management 1
Sami Karkkila, vd för Sofigate och Peter Wahlgren, vd 3gammas

r Sofigate nu förvärvar 3gamma kommer det gemensamma bolaget ha 400 anställda och en omsättning på 50 miljoner euro 2016. År 2020, har företaget som mål att vara norra Europas ledande leverantör av IT-Management, med 750 anställda och en omsättning på 100 miljoner euro.

Både Sofigates och 3gammas historia präglas av framgång och tillväxt, dock på olika sätt. Sofigate har varit pionjär inom IT-Management sedan 2003 och sysselsätter för närvarande 300 konsulter i Esbo, Tammerfors, Uleåborg och Stockholm. Sofigate har även investerat i utvecklingen av begreppet IT-management och utvecklingen av verktyg, som är en integrerad del av företagets tjänster.            

3gamma, som grundades 2008, erbjuder oberoende rådgivning och konsulttjänster inom IT-management. Företaget har 100 medarbetare och fem kontor i tre länder: i Göteborg, Stockholm och Malmö, Köpenhamn och London.

– Förvärvet av 3gamma är ett betydande strategiskt steg på vår resa att bli norra Europas ledande IT-managementföretag, säger Sami Karkkila, VD för Sofigate. Våra kulturer och värderingar har många likheter och vi kan erbjuda våra medarbetare en unik plattform för personlig utveckling och skapa stark tillväxt. Det tjänar våra kunder på, samtidigt som bolagens erbjudanden och geografiska täckning kompletterar varandra. Sofigate och 3gamma passar mycket bra ihop.

Enligt 3gammas vd Peter Wahlgren, är företaget redo att ta tillvara på de möjligheter som finns på marknaden tillsammans med Sofigate.

–Våra kunder ser på IT på ett helt nytt sätt, säger Peter Wahlgren. Digitalisering och IT är inte bara CIOns ansvar, det är en central del av alla affärsprocesser. Våra kunder söker en strategisk partner med kunskapen och erfarenheten att driva och hantera den komplexa förändring de står inför.