Softronic förvärvar verksamhet av Bisnode
Hem Nyheter Softronic förvärvar verksamhet av Bisnode

Softronic förvärvar verksamhet av Bisnode

Publicerat av: Redaktionen

Softronic förvärvar en verksamhet från Bisnode. Verksamheten består av programvaran Charity och dess kunder.

Softronic förvärvar verksamhet av Bisnode 2Charity är en Software-As-A-Serviceplattform för ideella organsiationer. Tjänsten används av ledande insamlingsorganisationer och bidrar till att effektivisera insamlingsarbetet samt ger stora möjligheter att skapa goda relationer till givarna.

Charity används såväl av väletablerade svenska ideella organisationer som internationella välgörenhetsorganisationer som arbetar på den svenska marknaden. Plattformen är välkänd inom branschen och har en stark marknadsposition i den växande ideella sektorn.

Softronic förvärvar programvaran och samt befintliga kundavtal från Bisnode Sverige AB. I tillägg tecknar Softronic ett femårigt återförsäljaravtal för Bisnodes Sveriges datatjänster.

”För Softronic innebär förvärvet en breddning och fördjupning av befintligt och mångårigt engagemang inom kundsegmentet organisationer. Till insamlingsorganisationer levererar vi sedan tidigare webblösningar och kan nu även erbjuda centrala verksamhetssystem. Affären kompletterar därför mycket väl vår befintliga verksamhet i segmentet som huvudsakligen riktat sig till medlemsorganisationer såsom fackförbund, a-kassor och intresseorganisationer med sammanlagt över 4 miljoner medlemmar”, säger Anders Eriksson VD på Softronic AB.

”Avyttringen av Charity är ett naturligt steg i genomförandet av Bisnodes strategi att fokusera på att leverera data- och analysprodukter av världsklass. Softtronic kommer vidareutveckla plattormens funktioner och processer för att fortsätta betjäna kunderna på bästa möjliga sätt. Vi på Bisnode är glada över möjligheten att förbli en integrerad del av Charity-plattformen, nu som dataleverantör”, säger Eric Wallin, VD på Bisnode Sverige.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>