Software Defined Networks – SDN driver effektivitet, smidighet och kostnadsbesparingar
Hem NyheterMolntjänster Software Defined Networks – SDN driver effektivitet, smidighet och kostnadsbesparingar

Software Defined Networks – SDN driver effektivitet, smidighet och kostnadsbesparingar

Publicerat av: Redaktionen

Verizon Enterprise Sollutions förtydligar SDN del 1

Tre av fem CIOer anser att återförsäljare insisterar på SDN enbart för att sälja hårdvara – och de behöver verkligen inte mer hårdvara.

För att förtydliga är SDN är inte en låda. Det handlar om att möjliggöra bättreSoftware Defined Networks – SDN driver effektivitet, smidighet och kostnadsbesparingar prestanda och effektivitet i mjukvarulagret. Det en CIO idag verkligen behöver förstå är hur de ska dra nytta av SDN för att öka på prestanda och återuppliva deras affärsprocesser för att kunna konkurrera.

Medan reducerade kostnader oftast är den mest lockande fördelen med de flesta tekniker är det mer övertygande argumentet för SDN att tekniken kan driva förändring genom hela företaget.

  • Större rörlighet och minskade kostnader gör att CIOer kan paketera tjänster annorlunda, vilken kan reducera tiden till att de kommer ut på marknaden och minskar alternativkostnaderna.
  • CIO:n får större rörlighet i affärssammanhang vilket i sin tur ger mer frihet att driva innovation – något som blir en katalysator till en innovationsspiral upp genom hela företaget.

SDN för att optimera molnet och virtualisering

I sin enklaste bemärkelse betyder inget nätverk inget moln och inga applikationer. Däremot har utbredningen av molnet ökat utan de fina fördelarna med SDN-teknik. Hur fungerar det?

Om du tittar på nätverksmodeller hos de flesta organisationer så har de inte utvecklats särskilt mycket sedan 90-talet. Men hur mycket har tekniken förändrats? Vi har applicerat Moores lag när vi rörde oss från 10Mbps till 10Gbps och mer därtill, men vi har precis börjat se förändringarna i nätverksarkitekturen.  Allt eftersom begränsningar löses upp, huserar molnet fler och fler applikationer. Detta innebär att eftersom applikationernas hemmiljö ligger utanför det traditionella interna nätverket, så behövs en mer optimal modell.

Föreställ dig nu en applikation som kan upptäcka efterfrågan och flytta instanser av beräkningar och nätverksbelastningar till andra server-center baserade där användaren befinner sig. SDN hjälper till att uppfylla detta genom att frånkoppla kontrollen från hårdvaruplanet. Detta görs, snarare än att kräva hårdvara, fysisk utrustning eller betydande mänsklig inbladning för att sörja för expansion eller sammandragning baserat på behov, där SDN gör att en CIO kan skala upp eller ned allt eftersom det behövs via mjukvarustyrning. Som ett resultat, möjliggör SDN teknik en organisation att driva mycket större effektivitet och smidighet från deras nätverk och virtualiseringsmiljöer. Det tillåter också betydligt bättre hantering, ökad synlighet och bättre automatisering. Ingen mer överprovisionering!

Samma applikation skulle kunna förändra nätverksrutter baserat på intäktsprognoser eller datakänslighet inom applikationen.

Till exempel, en applikation för e-handel som för nuvarande sörjer för kunder på den amerikanska marknaden planerar att expandera internationellt. Däremot, på grund av dataintegritetslagar, måste data fortfarande förvaras lokalt. Istället för att göra långa utbyggnader av infrastrukturen och implementationsprojekt med nätverket, skulle applikationen kunna flytta instanser till en molnleverantör i respektive område och provisionerna VPN tillbaka till företagets huvudkontor, upptäcka och kryptera personlig data för att möta integritetsreglerna. Med SDN och automatisering kan detta göras på minuter – eller sekunder.

Fortsättning följer.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>