Hem Nyheter Solceller för minskad miljöpåverkan

Solceller för minskad miljöpåverkan

Publicerat av: Redaktionen

HSB Skånes nya hyresfastighet som nu byggs i Arenastaden i Lund får solceller på taket.

Solceller för minskad miljöpåverkan 3Dessa kommer att försörja fastigheten med miljövänlig el.

Just nu installeras 140 solcellspaneler på taket på två av byggnaderna i hyresfastigheten Kvarteret Målet i Lund. Arbetet inleddes under vecka 45 och beräknas pågå under drygt två veckor. Solcellerna kommer att kunna producera 45.000 kWh per år och därmed förse delar av fastigheten med miljövänlig el.

– Att installera solceller på taket är ett bra steg mot en klimatsmartare fastighet och ligger helt i linje med vårt miljö- och hållbarhetsarbete, säger Admir Ibrahimovic, fastighetschef på HSB Skåne.

Kvarteret Målet är ett boende för de som vill bo lite mer miljömedvetet. Utöver solcellerna byggs fastigheten som en Svanenmärkt och rökfri fastighet. Rökförbudet gäller samtliga utrymmen både inomhus och utomhus, även den egna lägenheten och balkongen. Svanenmärkningen innebär exempelvis att fastigheten har lägre energianvändning och kontrollerat dagsljus. Svanens stora fokus ligger också på att skapa en giftfri miljö både under byggprocessen och för de framtida boende.

Hyresrätterna i Kvarteret Målet ligger granne med Lunds stadspark och därmed endast ett par minuter med cykel från centrala Lund. Totalt uppförs 49 lägenheter fördelade på två hus. Lägenheterna har en storlek på 1 till 4 rum och kök fördelat på 35–87 kvadratmeter. Bostäderna beräknas vara inflyttningsklara under andra kvartalet 2021.

Hyresrätterna i Kvarteret Målet beräknas vara inflyttningsklara under kvartal 2 2021.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>