Solid Park ny partner för Tintri i Sverige
Hem Nyheter Solid Park ny partner för Tintri i Sverige

Solid Park ny partner för Tintri i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Tintri, ledande tillverkare av lagringsmedia för virtuella tillämpningar och datamoln, har tecknat ett distributionsavtal med Solid Park, ett av Sveriges ledande IT-tjänsteföretag. Företaget, som tillhandahåller flera hundra virtuella servrar för kunder i hela Sverige, är baserat i Västerås och har försäljningskontor i Stockholm, Norrköping, Linköping och Katrineholm. Solid Park kommer att sälja Tintris produkter i hela Norden samt även använda produkterna i sitt eget datacenter.

images1 Solid Park var tidigare distributör för NetApp, men bestämde sig för att flytta alla sina virtualiserade applikationer till Tintri. En av de största fördelarna med Tintris system är möjligheten att se hela dataflödet mellan värd, nätverk och lagringssystem för att omedelbart kunna identifiera prestandaproblem.

Tintris lagringsenheter är specifikt utformade för virtuella applikationer. Systemet låter administratörer automatisera alla åtgärder på VM-nivån. Detta förenklar arbetet med lagringsutrymmet och gör det möjligt att garantera prestandanivåer.

– Solid Park är den mest tekniskt avancerade av våra partners i Norden. Företaget har tagit till sig Tintris koncept och har installerat Tintris lösning i sitt eget datacenter. Detta visar att Solid Park själva är övertygade om att Tintri är den bästa lösningen för virtualiserade miljöer, säger Peter Eriksson, regional försäljningschef för Tintri.

– Vår policy är att endast använda högkvalitativ utrustning i vårt datacenter. Tintri lagringssystem är konstruerat från grunden för virtuella applikationer. Detta hjälper oss leverera tillförlitlig image1sprestanda till kunderna. Genom att använda det vi själva säljer försäkrar vi oss om att vi verkligen kan produkterna. Vi samlar erfarenhet genom att specialisera oss på Tintri så att vi kan hjälpa kunderna förbättra sin IT-miljö, säger Jonas Åkerlund, VD, Solid Park.

– Det var spännande att migrera kundernas arbetslaster från NetApp till Tintri och kunna se, i realtid, förbättringen i prestanda och kapacitet, utan konstigheter eller dyra tre
djepartsprogram. Systemet hade full koll på de virtuella maskinerna, direkt från start. Precis så borde det alltid vara, kommenterar Magnus Österlund, Senior VMware & Wintel Architect, Solid Park.

Solid Park kommer att sälja både hybridsystem och flashsystem från Tintri. Hybridsystemet Tintri T800 har branschens högsta datadensitet och erbjuder upp till 100 TB och 3500 virtuella maskiner i ett rackutrymme på endast 4U. Flashsystemet T5000 levererar fördelarna av VM-medveten lagring till krävande tillämpningar som stora databaser, analytiska arbetslaster och mycket stora virtuella skrivbord.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>